28 Eylül 2009 Pazartesi

so small in japan

hop! yürü git.. hop!

önce dinara safina ardından venus williams.. aradaki kuznetsova'yı saymıyorum bile.. komedi devam ediyor.. dünya 1 numarası dinara safina dünya 132 numarası kai-chen chang'a 3 set sonunda boyun eğdi.. rus raket üçüncü sette 5-4 öndeyken ve servis kullanıyorken maç puanında çift hata yapmayı başardı.. sırf bunun için bile bir madalyayı hak ediyor.. chang safina'nın servisini bu noktada kırıp ardından kendi servis oyununa tutunup son sette 6-5 öne geçti.. safina servis attığı oyunda 0-40 geriye düştü ve üç kez maçı kazanma şansı verdi tayvanlıya.. chang ikisinden yararlanamadı ama üçüncüde safina'nın forehandindeki hata ile üçüncü tura çıkan isim oldu..

dünya 3 numarası venus williams günün son maçında 91 doğumlu rus raket anastasia pavlyuchenkova'ya yenildi.. anastasia kötü bir oyuncu değil.. potansiyeli çok yüksek ama bir türlü o patlamayı yapamadı.. ilk seti tie-break ile kazandı rus raket.. ardından ikinci sette 3-0 öne geçti servis kırarak.. fakat williams hemen geri kırarak durumu 3-3'e getirdi.. ikinci setin son oyununda venus williams'ın servisinde 3 kez maç puanı yakalayan pavlyuchenkova ikincisinde hedefine ulaştı..

kuznetsova'nın yenildiği rakip en azından daha zorluydu.. istanbul'da da izlediğimiz andrea petkovic.. kuznetsova geçen senenin finalistiydi.. safina ise kazananı.. ikisi de büyük puan kaybedecekler..

sorana cirstea'nın kötü gidişi devam ediyor.. marion bartoli'ye yenilerek ben sevenini üzdü.. şarapova ise francesca schiavone'yi geriden gelip yendi.. ben maçı izlemedim ama nuage'ın söylediğine göre servis hareketini tekrar eski şekline getirmiş masha.. sadece topu attığı nokta daha alçalmış.. hadi bakalım..

kanadalı a-woz geçtiğimiz hafta yıllar sonra ilk şampiyonluğunu yaşayan kimiko date krumm'u çekişmeli geçen maç sonrası geçmeyi başardı ve danimarkalı c-woz ile karşılaşacak.. yine..

sezon sonu emekliye ayrılacak olan ai sugiyama nadia petrova karşısında ilk seti 6-0 kaybettikten sonra ikinci setin 4. oyununda midesindeki rahatsızlık nedeniyle maçtan çekildi..

ikinci tur
(Q) Chang K (TPE) d. (1/WC) D Safina (RUS) 76(5) 46 75
(Q) A Pavlyuchenkova (RUS) d. (2) V Williams (USA) 76(8) 75
(Q) A Petkovic (GER) d. (5) S Kuznetsova (RUS) 75 46 63

ilk tur
(11) A Radwanska (POL) d. E Makarova (RUS) 75 63
(12) S Stosur (AUS) d. (Q) A Glatch (USA) 75 60
(13) N Petrova (RUS) d. (WC) A Sugiyama (JPN) 60 21 ret.
(14) M Bartoli (FRA) d. S Cirstea (ROU) 63 60
I Benesova (CZE) d. (16) V Razzano (FRA) 36 76(5) 60
D Hantuchova (SVK) d. (Q) J Craybas (USA) 63 63
M Sharapova (RUS) d. F Schiavone (ITA) 46 75 61
Z Jie (CHN) d. (Q) S Mirza (IND) 57 62 63
A Wozniak (CAN) d. (WC) K Date Krumm (JPN) 57 76(2) 64
V Dushevina (RUS) d. A Bondarenko (UKR) 16 75 61
M Rybarikova (SVK) d. (Q) U Radwanska (POL) 64 64
P Shuai (CHN) d. A Medina Garrigues (ESP) 63 63
(Q) K Bondarenko (UKR) d. A-L Groenefeld (GER) 63 61

tayland'da marsel ilhan ana tabloya çıktı ve benjamin becker ile eşleşti.. maç yarın tsi öğleye denk geliyor galiba.. hesaplamadım.. iyi servis gol getirir marsel.. şöyle yüzde 68-70 ilk servis yüzdesi ve 5'ten az çift hata ile gol olup yağabilirsin alman'ın üzerine.. marsel yenerse jurgen melzer - marcos daniel maçının galibi ile oynayacak.. melzer saçmalar ve daniel'e yenilir bence.. marsel de marcos daniel'i yenebilecek güçte.. üçüncü tur (yani çeyrek final) ve sam querrey hayal değil (güzel senaryo yazarım)..
bu arada taylandlıların isimleri beni zorluyor..

[8] J Isner (USA) d [WC] K Wachiramanowong (THA) 63 36 76(5)
T Bellucci (BRA) d G Garcia-Lopez (ESP) 64 76(7)

malezya'da henüz kavga tam kızışmadı.. wild cardlar taylor dent ve marcos baghdatis neredeyse birbirlerini kopya ederek ilerliyorlar.. skorlara bakın..

[Q] B Evans (USA) d [Q] M Yani (USA) 63 64
[WC] T Dent (USA) d A Golubev (KAZ) 46 63 76(4)
[WC] M Baghdatis (CYP) d Y Lu (TPE) 46 63 76(5)

1 yorum:

nuage 29 Eylül 2009 00:11  

Maçtan bir görüntü bulabildim abi. Sonlara doğru Şarapova'nın servisi görülebiliyor. Eski servise çok yakın gördüm ben. Ses yok ama, video şurada: http://www.livetennis.it/post/30644/il-video-dellincontro-di-francesca-schiavone-contro-maria-sharapova-wta-tokyo

Direkt yakından çekim yapsalar daha iyi anlardık belki de ama, yine de idare eder.
~

Marsel de kendini buluyor galiba. Ne kadar güzel şeyler bunlar Türkiye için. Mutlu oluyor insan.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP