27 Eylül 2009 Pazar

38. haftanın şampiyonları

k date-krumm d. a medina garrigues 6-3/6-3

hayır, artık ağır konuşucam kendimi zor tutuyorum.. kim clijsters neyse anlarım, zaten iyi bir tenisçiydi, verdiği ara 2 seneydi, yaşı daha oynamaya müsait vs.. o yüzden amerika açık'ı kazanması çok anlamsız gelmiyor bana.. ama tenise 12 sene ara verdikten sonra geçen sene dönen 38 yaşındaki (yarın 39) kimiko date-krumm'un wta şampiyonluğu yaşamasını anlayamadım.. ne biçim bir dünyada yaşıyoruz..

kleybanova, hantuchova, kirilenko ve medina garrigues'i yenip kore açık'ta şampiyonluğa ulaştı kimiko date bu hafta.. billie jean king'ten sonra turnuva kazanan en yaşlı isim oldu.. yahoo'da çok güzel bir detay vardı: kimiko date en son 13 sene önce şampiyon olduğunda spice girls listelerde 1 numaraydı ve amerika başkanı bill clinton idi..

s peer d. a amanmuradova 6-3/6-4

wta'deki ilginçlikler bununla sınırla değil tabi ki.. geçen haftaya kadar kazandığı en son turnuvayı 3 yıl önce kazanmış olan shahar peer geçen hafta guangzhou'da şampiyonluk yaşamıştı.. bu hafta taşkent'te de gülerek üst üste ikinci hafta kupa kaldırma başarısı gösterdi.. akgün amanmuradova da finale gelerek büyük başarı gösterdi.. yarı finalde 1 numaralı seribaşı yaroslava shvedova'yı yendi.. shvedova demişken, ipek şenoğlu ile yaroslava shvedova ikilisi yine ikinci turda takıldılar 1 numaralı seribaşı oldukları turnuvada.. yaroslava artık teklere daha konsantre oluyormuş gibi geliyor bana..

g monfils d. p kohlschreiber 7-6/3-6/6-2

fransızlarla almanların mücadele şeklinde geçen metz'deki open de moselle'de kazanan fransız gael monfils oldu.. final yolunda grosjean, tipsarevic ve gasquet'yi set vermeden yendi monfils.. bu arada tipsarevic maç bırakmada rekora koşuyor.. federer nasıl kariyeri boyunca hiç sakatlanıp maçtan çekilmediyse bu adam da tam tersi.. ilk turda clement'ı ikinci turda ljubicic'i yenip üçüncü turda la monf karşısında ikinci sette maçtan çekildi yine.. tipsarevic'i severim yine de..

a. montanes d. j monaco 7-6/7-6

bükreş'te ise kazanan albert montanes oldu.. finalde juan monaco'yu tie-break'e giden iki set sonucu mağlup ederek kariyerinin üçüncü turnuva şampiyonluğunu yine toprak kortta yaşadı..

2 yorum:

Spooky 28 Eylül 2009 10:32  

artık cia mi olur birleşmiş milletler mi olur ama birinin bu kupalara bir şey yapması lazım...

nuage 28 Eylül 2009 14:32  

Monfils kupayı kaldıramıyor galiba... :))

"Dur bakayım şurda ne yazıyor?" da olabilir.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP