2 Aralık 2010 Perşembe

wta'in dağıttığı ödüllere itirazım var

Yılın oyuncusu Kim Clijsters seçildi. Niye öyle oldu anlamadım. Vera ya da Caro daha çok hak ediyordu bence. 2005’te de yılın oyuncusu seçilmişti Belçikalı. Kendisi ayrıca Hizmet Ödülü’nün de sahibi oldu. Kort dışında Konsey’de falan yaptıklarından ötürü. Konsey monsey deyince aklıma Star Wars geliyor hep. Republic falan. Sorunluyum az.

[Geçen sene bu ödülü Serena kazanmıştı. Bu sene bayağı kesik ayak muhabbetine yattı]

Yılın çiftler takımı tabii ki Pennetta-Dulko ikilisi oldu. Başkası olsaydı WTA’i basardım. Basmışken de iş başvurusu yapardım.

[Geçen sene Williams kardeşler kazanmışlardı. Tenis enteresan]

Yılın yeni geleni, yeni yüzü, yenisi, tıfılı kategorisinde Petra Kvitova vardı. Wimbledon’da yarı final oynayarak herkesi şaşırtmıştı Çek raket. Bence Pavluçenkova’ya verilmeliydi bu seneki ödül.

[Geçen sene Melanie Oudin kazanmıştı. Bu sene nerede bilen var mı? Ben söyleyeyim en son Sabine Lisicki ile Bollettieri’de hazırlanıyordu geçen hafta. Kvitova da aynı şekil olacak]

Yılın geri dönüşü Henin’den geldi. Gelmiş yani. Yahu kadın sezonun yarısında yoktu. Neresi geri dönüş? Henin’i çok seviyorum ama Ana Ivanovic’in geri dönüşü daha muazzam be!

[Geçen sene tabii ki Kim Clijsters kazanmıştı]

En insani insan, en hayırsever sporcu dalında ödül Maria Sharapova’nın oldu. Sasha Vujacic ile nişanlanmayı kabul ederek öyle insanların da güzel kızlarla sevişme ve hatta evlenme haklarının olduğunu gösterdiği için bizlere. Şaka tabii. Çernobil bölgesini ziyaret edip yardımda bulunduğu için. Seviyorum Masha’yı.

Karen Krantzcke Sportmenlik Ödülü Elena Dementieva’nın oldu. Bu ödüle itirazım yok. Yazık, zaten grand slam kazanamadan bıraktı.

[Geçen sene bu ödülü Kim Clijsters kazanmıştı]

Oyuncular en çok sevdikleri turnuva olarak Porsche Tennis Grand Prix’i (Stuttgart) ve Pattaya Open’ı seçmişler. Ne saçma lan. Bu sene yalnızca 32 tanesi falan katıldı ona. Geri kalanlar çok bölünmüş demek ki. Çok saçma bi ödül ve oylama bu. Geçen yıl Indian Wells ve Acapulco seçilmişti. E ne değişti ki bir senede. Saçmalamayın kaldırın bu ödülü.

1 yorum:

Russell 2 Aralık 2010 02:13  

kvitova ne be hakketen. wimbledon dışında hiçbir şey yapmadı.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP