3 Aralık 2010 Cuma

davis cup: ilk günde sırbistan: 1 - fransa: 1

Fransa günün ilk maçında daha önce de söylediğim kendisi için gerekli tek galibiyeti çıkardı. Tipsarevic ile karşılaşan Monfils 6-1/7-6/6-0 ile Fransa'yı öne geçirdi.

Servislerinde tutuk başlayan ev sahibi raket, ilk servisleri oyuna sokmakta zorlanınca ilk oyunda servisini kırdırdı. İkinci oyunu da kaybeden Sırp, tabelaya üçüncü oyunda girebildi. 2-1'den sonra hatalarla dolu bir performans sergiledi Tipsarevic. Özellikle backhand kanadında topu fileye taktı. Agfresif oynamaya çalıştı ama La Monf'un savunması da muazzamdı.

İkinci sette taraflar servis oyunlarında tutundu ve set tie-break'e gitti. İlk puanda bir gerginlik oldu. Monfils'in servisine out dendi. Fransız itiraz etti ve içeride olduğu görülünce hakem puanı Monfils'e verdi. Tipsarevic buna sinirlendi. İtiraz etti ama sonuç değişmeyecekti tabii ki. Bu hırsla kendi servis oyununda hata yapan Janko servis kırdırdı. Beşinci serviste bunu telafi etse de Monfils bir daha servis kırınca ikinci set de Fransız'ın oldu.

Son sette ise kafa olarak kopmuş bir Tipsarevic ve sıfıra karşı kaybedilen bir set...

Müsabakada Janko'nun 38 basit hatasına karşılık La Monf'un 14 basit hatası anahtar istatistik. Winnerlarda 51-48 Fransız'ın üstünlüğü var yine.


İkinci maçta favorim Novak'tı. Fransa kaptanı Guy Forget'nin yanlış karar verdiğinden emindim. Llodra tekler oynasaydı daha çok zorlayacaktı Djokovic'i. İlk setteki ilk altı oyunda servis kırılmadı. Bu noktadan sonra üç oyun üst üste alan Djokovic ilk seti 6-3 kazandı. Yedinci oyunda servis kıran Sırp, bir sonrki oyunda servis kırma puanı ile yüzleşti ama arka arkaya attığı üç etkili servis ile savuşturdu bu tehlikeyi. Simon'un servislerini çok iyi okuyan Nole, son oyunda da sıfıra karşı servis kırdı.

İkinci sette momentumu iyice arkasına aldı Nole. Dördüncü oyunda servis kırdı ve bundan sonra hiç oyun vermedi. Özellikle backhand slice çalıştığı belli oluyor. Slicelar ile oyunu çok iyi kurup, kortu açıyor ve winnerla boş taraftan puanı alıyordu. Setin son oyununda da arka arkaya aceler atması moralini de iyice yükseltti.

Üçüncü sette yine dördüncü oyunda servis kırarak üstünlüğü yakalayan taraf ev sahibiydi. 5-4'te maç için servis kullanan Nole, uzun süren bir oyunun ardından servisine tutunamadı. Fakat bir önceki oyunda yapması gerekeni 11. oyunda yaptı ve Simon'un servisini kırarak ikinci kez maç için servis attı. Bu sefer başarılıydı.

Karşılaşmada 62 winner üretti Djokovic.

Gael Monfils d. Janko Tipsarevic 6-1/7-6/6-0
Novak Djokovic d. Gilles Simın 6-3/6-1/7-5

Bu sonuçlarla ilk gün 1-1 kapandı. Yarınki çiftler maçı çok çetin olacak. Bir yanda Llodra-Clement diğer yanda Zimonjic-Troicki. Saat 16.00'da. Kazanan büyük avantaj sağlar.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP