3 Aralık 2010 Cuma

davis cup: srbija vs. francuska başlıyor

Ve işte başlıyoruz. Sırbistan ile Fransa arasındaki Davis Cup final maçları bugün saat 15.00'teki Tipsarevic-Monfils mücadelesi ile başlıyor.

Sırplar'dan sevmediğim adam yok o yüzden Tipsarevic'i de çok severim. Bazı büyük maçlarda kendini aşarak oynadığı vardır. Federer karşısında, Roddick karşısında bir başka oynar. Ancak çok sakatlanır. İstikrarsızın önde gidenidir. Monfils'in aşağı kalır yanı var mı?

Belgrad Arena'yı dolduracak binlerce Sırp'ın tezahüratı eşliğinde korta çıkacak ilk Sırp olmanın avantaj mı dezavantaj mı olduğu büyük muamma. Tipsarevic bence bu baskıyı kaldıracak olgunlukta. Her ne kadar Monfils, "Seyirci yüzünden Janko stresli olabilir. Ben çıkıp rahat bir şekilde oyunumu oynamaya çalışacağım" dese de, Tipsarevic'in etkileneceğini sanmıyorum.

Ha, bu demek değil ki yenilmez. Tabii ki yenilebilir ama bunun nedeni seyirci baskısı olmaz.

Günün ikinci maçında ise Djoker'in karşısına Gilles Simon çıkacak. Çiçeği burnunda baba Simon'a şans vermiyorum. Fransa kaptanı Guy Forget, son güne kadar kararsızdı ikinci tekler oyuncusunu seçme konusunda. Bence Llodra daha çok zorlardı Nole'yi ki geçen aylarda yenmişliği de var. Yine bir iki hafta Djokovic'in Simon'u yendiği (ve hatta yanılmıyorsam son 3-4 karşılaşmalarında hep Sırp'ın üstünlüğü var) düşünüldüğünde Fransızlar için sıkıntı var. "Llodra'nın Clement'la birlikte iyi bir çift olacağını düşündüm" diyor Forget. Kararı doğru mu, bekleyip göreceğiz çünkü beş set üzerinden oynanan maçlarda her şey farklı olabilir.

Eğer bugün Fransa en azından bir galibiyet çıkartamazsa her şey bitmiş demektir onlar için.

Bu eşleşmenin en keyifli tarafı Belgrad Arena olacak kesinlikle. Türkler gibi, Yunanlar gibi ateşli olan Sırplar orayı yakarlar, yıkarlar söyleyeyim. Yarın saat üçte bilgisayarımın başına oturup İnönü'yü dinler gibi dinleyeceğim Belgrad Arena'yı. Ajde!

Francuska. İyiymiş.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP