15 Aralık 2010 Çarşamba

grichen başarılı olur mu?

Olması gerekenden fazla koç tüketen Ana Ivanovic, yeni antrenörünü sonunda buldu: Antonio van Grichen.

Portekizli Grichen daha junior iken aldığı Viktoria Azarenka'yı dünya altı numarasına kadar taşıdı. Boş bir adam olduğunu söyleyemeyiz. En uzun koçluk deneyimini Belaruslu ile yaşadı.

Kısa sürelerle de Zvonareva ve Cirstea ile çalıştı. Üç tenisçi de aslında choke master. Yani 6-0/5-0 önde olmaları önemli değil bir anda maçı kaybedebilirler. Duygusal dünyaları bir garip. Vera düzeldi ama.

Tam bir yıl önce Azarenka, Vera'nın çalıştırıcısı Sumyk ile anlaşırken, Vera da Grichen ile çalışmaya başlamıştı. Sene başında ikisi bir müsabakada karşı karşıya gelince Zvonareva bunu kaldıramamış ağlamıştı. Zaten Sumyk'in gitmesini sindiremedi ve üç ay sonra Grichen'le de ayrıldı. "Ben koçsuz devam edeceğim" deyip Portekizli ile yolları ayrıdıktan bir süre sonra da arkadaşı Sergei Demekhin ile çalışmaya başlamış ve bu birliktelik dünya iki numarasının kapısını açmıştı. Bazen alınan salakça bir karar uzun dönem etkileri göz önüne alındığında hiç de salakça değilmiş bunu anlıyoruz.

Bu baharda Roland Garros için Sorana Cirstea ile çalışmaya başlayan Portekizli Grichen, sırtından sakatlanınca o birliktelik de kısa sürmüştü.

Ana'ya gelirsek Adidas Geliştirme Programı (nam-ı diğer Bunny Ranch) koçlarıyla çalıştı, Craig Kardon ile çalıştı ama hep bir şeyler eksikti. İsviçreli kurt Gunthardt aradığı ilaçtı. O da tam zamanlı koçluk yapmak istemedi, işi bozdu.

Olgunlaşmış bir tenisçideki etkilerini bilemiyoruz Grichen'in. Elimizde yeterli veri yok. Küçüklükten aldığı bir kızı ise ilk 10'a sokma becersine sahip, Azarenka'da bunu gördük ama dünya 1 numarası olmuş, Grand Slam kazanmış bir tenisçideki etkileri neler olacak kestirmek zor.

Ivanovic sezonun ilk bir ayını içeren Avustrulya Turu için deneme mahiyetinde anlaşmış Portekizli ile. Yani beğenmezse sepetleyecek yine. Beni düşündüren adamın sırtındaki sakatlık. Grichen başarılı olur mu? Bence bu daha çok Ana'ya bağlı.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP