15 Aralık 2010 Çarşamba

avustralya açık wild-card mücadelesi

Avustralya Açık'a katılabilmek için wild-card mücadeleleri başladı. Kadınlar ve erkeklerin olayı farklı. Kadınlardan başlayalım.

Dörderli dört grup var. Bu grupları lider bitirenler yarı finale çıkıyor.

A Grubu: Alicia Molik, Jade Hopper, Alison Bai, Sophie Letcher
B Grubu: Sophie Ferguson, Monika Wejnert, Ashling Summer, Isabella Holland
C Grubu: Jelena Dokic, Viktoirja Rajicic, Ashleigh Barty, Tammi Peterson
D Grubu: Jessica Moore, Azra Hadzic, Belinda Woolcock, Olivia Rogowska

Burada kimi tuttuğum belli. Jelena Dokic tabii ki. İlk maçını kazandı grupta dün. Siz bu satırları okurken ikinci maçını bitirmiş ya da oynuyor olur.

Alicia Molik, Sophie Ferguson ve Olivia Rogowska da şampiyon olması olası isimler.

Burada biri var ki adını görünce gülümseme oturdu yüzüme. A Grubu'ndaki Jade Hopper.

İstanbul Cup 2009 sırasında kuzenimin (adam liseliydi o zamanlar beyler, hanımlar) uzaktan uzaktan kesiştiği sonra gidip konuştuğu (benim gibi badak bir adamın kuzenine bakın) ve bir ara tenis oynamayı teklif ettiği bir kız bu. O zamanlar turnuvaya gelen Avustralyalılardan birinin kardeşi falan sanıyoruz. Sonra ismini gugılladık da öğrendik.

Avustralyalı ama babası Türkiye'de çalışıyor antrenör olarak ENKA'da. Jarmila Groth'un koçu Gavin Hopper. Zamanında Philippoussis'e mentörlük yapmış. Türkiye'ye taşınma nedeni ise reşit olmayan bir kızı taciz ettiği için iki seneden fazla bir süre hapiste yatıp sonra özgürlüğüne kavuşması. Suçsuzum diyor. Arkadaşları, karısı suçsuz olduğuna inanıyor falan. Biz bilemeyiz doğrusunu. İşte bunun ardından tası-toprağı, hanımı-kızı alıp İstanbul'a gelmiş. Jade'in bir de dört yaş küçük kardeşi var, Skye. Bu da böyle bir anımızdır. Vay arkadaş Avustralya Açık wild-card'ı anlatacakken günlüğe çevirdik. Hopperlar hakkında daha fazla bilgi için tıklayın (dört yıl öncesinin makalesi ama güzel).

Kadınlar turnuvası


Erkeklerde Bernard Tomic hastalanıp çekildi. Onlarda grup yok. Knock-out ilerleniyor. Seribaşıların ilk turu bye geçtiği 32'lik tablo. Bu da demek oluyor ki 24 tenisçi var. Jarmila Groth'un kocası Sam de var. Kalbimiz onunla.

Erkekler turnuvası

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP