11 Ekim 2010 Pazartesi

10.10.10 - tenis adına yağmurlu bir gün

Barış Manço geliyor aklıma. "10 puan, 10 puan, 10 puan.. 100 puanla şampiyon!!" derdi minikleri -o zamanlar yaşıtlarımı- uğurlarken.

Bugün tenis açısından sıkıntılı bir gündü. Pekin'deki yağmur nedeni ile finaller oynanamadı. Djokovic ile Ferrer arasındaki müsabaka Djokovic, ilk sette servis kırma avantajı ile 3-1 önde iken yağmur bir daha bardaktan boşanırcasına yağmaya başlayınca duruduruldu ve bugüne kaldı. Bu iki adam bu hafta bir de Şanghay Masters'ta oynayacaklar. Hoş olmadı onlar adına. Kadınlar finali hiç oynanamadı. Vera ve Caro da bugün oynayackalar yağmur olmazsa.

Rafael Nadal d. Gael Monfils 6-1/7-5

Tokyo'da ise yağmur yoktu (olsa da fark etmez kapanabiliyor kort). Rafael Nadal 100 puanla şampiyon oldu. Bu yılki yedinci turnuvasını (ikinci sert zemin) cebe indirdi böylece.

Nadal bir gün önce Troicki karşısında oynadığı zorlu yarı final maçının etkilerinin hala devam ettiğini söyledi. Bu şekilde bile galip gelebiliyor adam. İlk seti 25 dakikada 6-1 ile kazandıktan sonra ikinci setin en kritik yerinde, 11. oyununda servis kırabilecek mental gücü tekrar bulmuş kendinde. Sonrası kolay zaten. Oyuna giren ilk servislerinden yüzde 90 oranında puan çıakrtması ise inanılmaz bir istatistik.

Monfils ise bildiğiniz gibi. Bir orayaaa, bir burayaaa atlamalar.


(Foto: Getty/Reuters)

1 yorum:

kirpi 11 Ekim 2010 20:09  

Bu Baris Manco'nun "10 puan, 10 puan, 10 puan"ini Russell'a daha yeni anlatmistim ben. Aramizda bunlari bilmeyenler var.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP