10 Ağustos 2009 Pazartesi

32. haftanın turnuvaları

montreal sıralamanın zirvesindeki iki ismin dönüş turnuvası oluyor.. roger federer wimbledon'daki epik finalden sonra ve ikiz babası olarak ilk kez kortlara çıkıyor.. rafael nadal ise roland garros 4. turundaki robin söderling mağlubiyeti sonrası ilk kez kendini önemli bir turnuvada test edecek..

robin söderling washington dc'deki turnuvadan bileğindeki (dirseğindeki - teşekkürler zop) sakatlığı sebep göstererek çekilmiş ve juan martin del potro karşısına çıkmamıştı.. kanada'daki turnuvayı da es geçmek zorunda kaldı isveçli raket.. böylece rogers cup'ta olası bir nadal-söderling çeyrek finali de artık imkansız.. david nalbandian'da kalça ameliyatından sonra hala iyileşemediği için turnuvayı kaçıracak bir diğer isim..

ana tablonun alt tarafında nadal'ın rakibi olarak yerleşen ilk 8 içerisinden seribaşı tenisçiler novak djokovic, andy roddick ve juan martin del potro.. federer'in ilk 8 içerisinden rakipleri ise andy murray, nikolay davydenko ve jo-wilfried tsonga.. buna bakarak nadal'ın final yolunun çok daha çetin olduğunu söyleyebilirim..

lleyton hewitt ile juan carlos ferrero arasındaki ilk tur eşleşmesi en çok göze çarpanı.. wimbledon 2009'un iki çeyrek finalistinden biri daha ilk turda turnuvaya veda edecek.. juan carlos ferrero elemelerden geldi.. tablonun ikinci çeyreği ölüm çeyreği gibi zaten.. ilk turdaki diğer eşleşmede "bu sene son" diyen 2000 şampiyonu marat safin genç fransız gael monfils ile ikinci tura çıkma mücadelesi verecek.. son aylarda yükselen performansıyla dikkat çeken tommy haas ise turun en uzun adamı ivo karlovic ile karşılaşıyor.. tommy haas turu geçerse geçen hafta başkentte yenildiği fernando gonzalez ile tekrar karşılaşacak..

tablonun üçüncü çeyreği hemşehrileri birbirine kırdırıyor.. dimitri tursunov ile igor andreev, feliciano lopez ile fernando verdasco, jesse levine ile john isner ve peter polansky ile bruno agostinelli ilk turda birbirleri ile karşılacak olan isimler.. novak djokovic ve andy roddick'in başı çektiği bu çeyrekteki diğer seribaşılar fernando verdasco ve marin cilic..

montreal, novak djokovic ve andy murray'nin de wimbledon'dan sonra ilk sert zemin müsabakaları olacak.. nikolay davydenko da toprak kortta 10 maç üstüste kazanıp iki şampiyonluk elde ettikten ve tekrar ilk 10'a girdikten sonra ilk kez sert zeminde mücadele edecek..

yıllardır ilk ikiyi kapatmış olan nadal, federer ikilisinden bu ünvanı almak için uğraşacak andy murray.. turnuvayı kazanırsa 2.liğe yerleşme şansı var..

bir başka sürpriz de nadal'ın çiftler oynayacak olması.. 40 yaşındaki francis roig ile birlikte çiftlerde şampiyonluk arayacak ispanyol raket.. teklerde zorlanacağını düşünürken o neler yapıyor..

ana tablo

bayanlarda cincinnati'de western and southern financial group gibi uzun bir adı olan turnuvada sıralamanın üst taraflarından katılmayan yok, hatta fazlası var.. kim clijsters, eski dünya 1 numarası, ikinci baharını yaşamak üzere kortlara cincy'de dönüyor.. ve rakibi stanford'da şampiyon olan marion bartoli.. zor bir maç, zor bir görev belçikalı için.. clijsters ayrıca çiftlerde partneri yanina wickmayer ile mücadele edecek..

tablo bu sefer insanflı davranmış ve gençleri bir araya toplamamış.. venus williams'ın safina'nın tarafına düşmesi ile yine bir williamslar finali söz konusu olabilir.. ilk turu bye geçen dinara safina ikinci turda roberta vinci - tati malek maçının galibi ile karşılaşacak.. serena ise katerina bondarenko - magdelina rybarikova eşleşmesinden gelecek raketle üçüncü tura çıkma mücadelesi verecek.. serena williams demişken, kendisi iki gündür twitter sayfasında hasta olduğunu, yataklara düştüğünü yazıyor.. tabi soğuk algınlığı ne kadar ciddi, oyununu ne kadar etkiler bilemiyorum.. iki hafta önce samantha stosur'a yenildikten sonra tekrar kendini ispatlama ihtiyacı duyuyordur amerikalı..

kendisine yine twitter sayfasından geçmiş olsun dileklerini gönderen abla williams (aynı evde değil misiniz?) olga govortsova ile ekaterina makarova arasındaki ilk tur maçının galibi ile karşılaşacak.. venus'ün üçüncü turdaki olası rakibi dün los angeles'ta şampiyon olan flavia pennetta..

11 numaralı seribaşı ana ivanovic için ise işler yolunda gitmiyor gibi.. geçen haftaki erken vedasından sonra bu hafta ilk turda genç amerikalı melanie oudin ile karşılaşacak.. üçüncü tura kadar çıkarsa orada caroline wozniacki var.. geçen haftanın yarı finalisti sorana cirstea güzel kura çekmiş..

diğer sırp 5 numaralı seribaşı jankovic ikinci turda maria kirilenko ile ipek şenoğlu'nun çiftler partneri yaroslava shvedova maçının galibi ile oynayacak.. kirilenko ne alaka, nasıl wild card almış diyenler için kirilenko'nun geçen sene burada yarı final gördüğünü hatırlatmak isterim..

samantha stosur'un yanı sıra omuzunda sakatlığı bulunan sabine lisicki de turnuvaya katılamayacak tenisçilerden.. toronto, rogers cup'ta tekrar tura döneceği müjdesini verdi alman raket..

ana tablo

4 yorum:

Yunus Dilber 10 Ağustos 2009 17:26  

Andy Roddick'in Fernando Verdasco'ya eleneceğini düşünüyorum.
Hem Wimbledon'da Federer'in,hem de dün oynanan final maçında büyük bir bölümünde Del Potro'nun attığı etkili servislerle oyuna girmelerine müsaade etmemişti.Ama rallilerde çok saçma işler yapan bir tenisçi grafiği çiziyor Roddick.Hele return gamelerinde yaptığı tek iş backhand slice ile topu dip çizgiye uzatmak oluyor.
Ben ilk servis yüzdesi yüksek olan ve top oyundayken iyi işler çıkaran bir Verdasco'nun,Roddick'i yenme ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyorum.
Bunun dışında Nadal-Del Potro maçı çok çetin bir maç olacaktır.
Diğer taraftan Federer rahatlıkla yarı finali görür diyorum ve Gonzalez ve Andy Murray'nin de çeyrek final oynayacağını düşünüyorum.
Kısacası çeyrek finalde Federer,Murray,Gonzalez,Verdasco,
Djokovic,Nadal ve Del Potro'nun olacağına kesin gözüyle bakıyorum.
Şampiyonluk için favori gördüğüm isim ise Novak Djokovic.
(NOT:Tahminlerimin en az %75'i tutmaz.) :D

zop 10 Ağustos 2009 20:40  

birden fazla postta gordugum icin yazayim dedim. soderling'in sakatligi bileginden degil de dirseginden. gecmis olsun diyoruz.

onur 10 Ağustos 2009 22:11  

aaa aklımda wrist diye kalmış nedense.. çok teşekkürler..

@yunus dilber: bence murray kazanacak ve 2 numaray oturacak..

Unknown 11 Ağustos 2009 14:45  

ben sıkı bir federer fanıyım.bence federer kazanacak.şu an moralinin zirvesinde çünkü.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP