27 Ekim 2008 Pazartesi

son düzlük

atp tour'da geçtiğimiz hafta çok çekişmeli mücadelelerin ardından roger federer, andy murray ve robin söderling şampiyonluklara ulaştılar..

federer'in evi basel'de davidoff swiss indoors'da yarı finalde vatandaşı juan martin del potro'yu yenen david nalbandian ile, feliciano lopez'i yenen federer finalde karşılaştılar.. federer iyi bir oyunla nalbandian'ı yenmeyi başardı.. federer'in turnuvadaki performansı tur atladıkça gelişti.. ilk turda 3 sete, ikinci turda iki kez tie-break'e giden maçlar sonrası diğer turlarda rakiplerine karşı çok üstün bir oyun sergiledi federer ve amerika açık'tan bu yana ilk şampiyonluğunu kazandı.. bu seneki 4. şampiyonluğu..

st petersburg'da andy murray bu yılki 5. şampiyonluğunu elde ederken hiç zorlanmadı.. hemde gulbis, tipsarevic ve verdasco gibi rakiplerle oynamasına rağmen set bile vermeden, sadece tipsarevic karşısında bir tie-break oynarak ve verdasco gibi bir rakibe koca maç boyunca sadece 3 oyun vererek masters cup öncesi ne kadar formda olduğunu bizlere gösterdi.. finalde sürpriz bir isim, elemelerden gelen kazak andrey golubev ile oynadı.. bu golubev'in ilk atp tour finaliydi..

lyon'da ise fransızların arasından sıyrılan bir isveçli kupayı kaldırmayı başardı.. atp race'deki iki oyuncuyu, andy roddick ve gilles simon'u yenerek sezon sonu turnuvasının kaderini belirlemiş olabilir.. turnuvanın son 4'ünden 3'ü fransızdı.. gilles simon, jo-wilfreid tsonga ve julien benneteau.. julien, tsonga'yı yenerek büyük sürprizi başardı gözümde.. robin söderling'in şampiyonluğa ulaşması da sürprizdir bana göre.. 2 senedir herhangi bir atp tour şampiyonluğu yok.. bu sene bundan önce 3 kez final oynamış hepsini kaybetmiş bir isim.. söderling istanbul'da turnuva kazananlardan bu arada.. 2003'te challenger şampiyonluğu bulunuyor..

bu hafta paris masters'ta dananın kuyruğu kopacak..
turnuvadaki oyuncuların hepsi iyi olunca eşleşmeler de çok heyecan veriyor.. 2 hafta önce madrid masters üçüncü turunda eşleşen nalbandian ve del potro'dan gülen taraf del potro olmuştu.. geçen hafta basel'de yine eşleştiler ve bu sefer nalbandian kazandı.. bu hafta 3. turda olası bir eşleşme daha gözüküyor.. ikisinin de şangay şansı hala devam ettiği için kıran kırana olacak..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP