25 Ekim 2008 Cumartesi

bloglara uzanan eller kırılsın


bu yasakların sonu nereye gidecek bilmiyorum.. bin dokuz yüzseksen dört'teki gibi kafalarımıza bile girseler biz onları alt etmenin bir yolunu bulacağız.. her yere tele ekranlar koysunlar fark etmez.. ekşi sözlük disclaimer'ı ne güzel söylemiş :

"devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler."

burası türkiye ve ediyorlar malesef.. john fowles, koleksiyoncu adlı romanında çok güzel irdeler gücün cahil insanların elinde olması halinde ne kadar kötü durumlar doğabileceğini.. ekşi sözlük, youtube, richarddawkins.net ve şimdi blogger..

"fikirler, cebr ve şiddetle, top ve tüfekle asla öldürülemez"
- atatürk..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP