19 Ekim 2008 Pazar

caja mágica

madrid masters 7 senedir casa de campo trade fair park'ta oynanıyordu.. ancak seneye müthiş bir kapalı spor salonuna taşınıyor.. caja mágica - magic box - sihirli kutu 2009 yılında bu turnuvaya ev sahipliği yapacak.. pekin 2008'deki kuş yuvası ve su küpü'nden sonra bir başka güzel tasarım daha görmek sevindirici.. bu değişimin nedenlerinnden biri de seneye wta ve atp tour'un burada birlikte düzenlenecek ve daha fazla para ödüllü olacak olması.. ayrıca turnuvanın tarihi de değiştiriliyor ve mayısın ikinci haftasına çekiliyor..

venue (o kadar uğraştım türkçe bir karşılık bulamadım) toplam 30 korttan oluşuyor.. ana binada ise 12,500 , 3,500 ve 2,500 seyirci kapasiteli üç kort bulunuyor.. bu 3 kortun çatıları birbirinden bağımsız olarak açılabiliyor.. ayrıca ses geçirmez özelliğe sahip.. yani bir salonda konser verilirken yanındaki kortta maç oynanabiliyor.. bu ana binanın dışı tıpkı "su küpü" gibi bir transparan efekte sahip.. her koltuğun altında bulunan ışıklandırma ile geceleyin binaya dışarıdan bakan biri müthiş bir görüntü ile karşılaşıyor..

ayrıca bunun yanında "tennis indoor" adı verilen bölümde 11 adet daha kort bulunuyor ve bunlardan beşinin 332 kişilik bir tribünü var.. daha bitmedi.. 2 çim, 2 sert ve 12 toprak korttan oluşan açık hava cenneti "tennis garden" da kampüsün güney tarafındaki bir adaya konuşlandırılıyor..

merak ediyorum 2011 yılında wta tour championship türkiye'ye gelince nasıl bir yerde oynanacak.. aslında yeşilköy belki de istanbul'da bu olay için evsahipliği yapacak en iyi yerlerden biri ama kortlar ve binanın durumlarını merak ediyorum ben.. zira olimpiyat için yapılan basketbol salonunun çatısı 10 senedir bitmedi.. e5'in kenarında göz bozmaya devam ediyor..

onu geçelim şimdilik.. şu an inşaat halinde olan "sihirli kutu" bitince muazzzzzzam olacak:




0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP