22 Ekim 2008 Çarşamba

peki ya masters cup?

wta tour championship için 2 kişi yarışırken atp tour'un sezon sonu turnuvası olan masters cup için daha fazla aday ve daha fazla çekişme var.. tennis.com güzel bir grafik hazırlamış, katılmayı garantileyen ve katılma şansı olan oyuncular üzerine..


nikolay davydenko'nun da geçen hafta katılmayı garantilemesinden sonra şangay'a gidecek son 3 kişi aranıyor.. şu andaki race sıralamasına göre andy roddick, david ferrer ve juan martin del potro ilk 8'in son 3 basamağındalar.. son 4-5 aydaki performanslarına bakarsak juan martin'i kafadan yazarım gidecekler listesine ama işte sıralama son 4 aya göre yapılmıyor.. andy roddick 6. sırada rahat gibi gözüküyor ancak son zamanlarda performansı yerlerde sürünen david ferrer için aynı şeyleri söylemek zor.. ferrer bu hafta herhangi bir turnuvaya katılmadı.. haftaya son masters series ayağı olan paris'te mücadele verecek.. andy roddick de haftaya paris'te olacak ama bu haftayı boş geçmedi ve lyon'da mücadele ediyor..

juan martin del potro kuşkusuz ki bu formunu devam ettirecektir.. bu hafta basel'de swiss indoors'da mücadele ediyor çeyrek finalde oynaması garanti, yarı finalde oynaması ise büyük ihtimal.. haftaya o da paris'te olacak.. orada çeyrek final görürse kotarır..

gilles simon bu senenin çıkıştaki isimlerinden biri daha.. her ne kadar siz ankette simon'a hiç vermemiş olsanız da juan martin del potro'dan daha önce başlamıştı onun çıkışı ancak onun kadar patlamalı gitmese de istikrarından hiçbir şey kaybetmeyerek üst basamaklara tırmandı.. şu an del potro'nın sadece 6 puan gerisinde.. bu hafta lyon'da o da.. kendi evindeki bu turnuvada kendi çeyreğindeki ivo karlovic'in ilk turda elenmesi ile yarı final şansı doğdu.. yarı final'de olası rakibi andy roddick olacak.. ama daha önce juan monaco ve andreas seppi'yi geçmesi lazım..

james blake basel'de bu hafta.. ilk turu geçerse çeyrek finalde elenir gibime geliyor.. elensin zaten..

stanislas wawrinka bu hafta kendi evinde, basel'de, ilk turda elenerek şangay'a uzaktan bakma hakkını kazandı.. halbuki bu senenin en iyi çıkışlarından biriydi yazık oldu.. matematiksel olarak hala var tabi şansı..

fernando gonzalez ve aşağısının mutlaka paris masters'ı kazanmaları gerekiyor.. bu düşük bir ihtimal.. sonuç olarak ben del potro ve simon'un başaracaklarını düşünüyorum.. david ferrer'in performansına bağlı biraz simon'un şansı ama şans onun yanında olacaktır..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP