19 Ekim 2008 Pazar

9 yıl sonra


flavia pennetta bu hafta olağanüstü iyi oynuyordu.. bugün de çok iyi başladı maça.. ancak ikinci sette bu oyununu sürdüremedi..

bundan önceki aralarındaki 3 maçı da flavia pennetta kazanmıştı.. daha geçen hafta kremlin cup'ta da amerikalıyı yenme başarısını göstermişti.. ancak bu maçtan önce gidişatın farklı olacağı belliydi.. zira venüs kazanamazsa belki de sezon sonu turnuvasına katılma şansını zora sokacaktı..

venüs ve flavia ilk sete agresif başladılar.. özellikle venüs servis returnlerinde güvenli kesmeler yerine abanmayı deneyince çok top taktı fileye.. iki oyuncu tarafından uygulanan bu agresif oyun tarzı uzun ralliler izlememize engel olmadı.. venüs zaten baselineda çok iyi oynuyor, flavia da ilk sette baselineda onun kadar iyiydi..

ilk set servis kırma puanı bile gerçekleşmeden 6-6'ya ulaştı.. tie-break'te flavia pennetta bir anda tanınamaz bi oyun sergilemeye başladı.. servisleri düştü ve groundstroklarda ritmi kaybetti.. bir anda 6-0 önce geçen venüs tie-break oyununu 7-1 alarak setlerde 1-0 önce geçti..

ikinci sette ise bu haftaki flavia'dan eser yoktu.. maçın ilk servis kırma şansını venüs williams 2. setin 3. oyununda elde etti ve servis kırarak avantajı eline geçirdi.. bundan sonra kendi servis oyununa da tutunmayı başaran ve seviyesini düşürmeyen williams ikinci seti de 6-2 kazanarak şampiyonluğa ulaştı..

bu arada ilginç bir istatistik: eğer pennetta venüs williams'ı yenmeyi başarsaydı üst üste 4 maçta onu yenebilen 3. oyuncu olacaktı.. bunu sadece vatandaşları serena williams ve lindsay davenport başarabilmişti..

venus williams 9 yıl sonra zürih'te gelen bu şampiyonluk sonrası doha'daki yerini garantiledi.. son kişi kim olacak merakla bekliyoruz.. zvonareva, radwanska'ya göre daha avantajlı..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP