29 Ekim 2008 Çarşamba

karlovic eşitlikten yana

daha önce ivo karlovic hakkında bir şey yazmıştım.. burada..
o yazıyı yazdıktan sonra atp resmi sitesindeki shark bites bölümüne bir soru göndermiştim.. bilmeyenler için bu bölümde istatistiksel sorulara cevap veriliyor.. sorduğum soru kariyeri boyunca en çok tie-break oyunu oynayan tenisçi ve ivo karlovic'in bu kategoride ilk 10'da olup olmadığıydı.. soruma cevap verilmedi ama coretennis'te biraz da olsa merakımı giderecek bir veri buldum..

ivo karlovic son 2 sene içinde erkeklerde en çok tie-break oynayan oyuncu imiş ve ben yine tahminimde yanılmamışım.. 2007 yılında toplam 67 kez tie-break oynamış karlovic ve bunlardan 37'sini kazanmış.. en yakın takipcisi bir başka hırvat ivan ljubicic.. 48 kez tie-break oynamış..
bu sene karlovic 55 kez tie-break oynamış ve bunlarda 27'sini kazanabilmiş.. bu seneki en yakın takipçisi ise 40 tie-break ile andy roddick..

bu sene en çok tie-break oynayan ilk 17 oyuncu içinde kazanma oranı 0.5'in altında olan tek isim karlovic.. yani bir başka deyişle mağlubiyeti galibiyetinden fazla olan.. "müstehak" çok güzel bir kelime.. yine bu sene 20 ve üzeri sayıda tie-break oynamış oyuncular arasında kazanma oranı en yüksek olan ise andy murray.. 21-9 ile..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP