17 Ekim 2010 Pazar

linz: hangisi daha şirin

İlk olarak Mayıs ayında Roma'daki toprak kort turnuvasında kendisindeki değişimi fark etmiştim ve yazmıştım. Heinz Gunthardt geçen beş aylık süre zarfında güzel bir iş çıkardı Ana üzerinde.

Ivanovic'te göze çarpan en büyük sorun servisleriydi. Top fırlatmasındaki sorunu bir seneyi aşkın bir süredir giderememişti. Alman çalıştırıcının yaptığı ilk iş bunu gidermek oldu. Hala fırlatmada sorun var ama eskisi kadar değil ve servis hareketinde düzelme göze çarpıyor. Diğer sorun Adam Scott isimli hödüktü. Adım gibi eminim çünkü Ana'nın turdan uzaklaşması, golf turnuvalarında sevgilisini izlemeye başlaması hepsi bu adam yüzünden oldu. Sırp raket kendini bir an o cılk romantik-komedi filmlerinden birinde hissetmiş olmalı. Bu, iki seneye mal oldu.

Bu yıl Amerika Açık serilerinde ise artık değişim barizdi Sırp tenisçide. Kendine güveni yavaş yavaş tırmanmıştı ve kendisine 2008 Roland Garros şampiyonluğunu getiren oyunu geri gelmişti. Amerika Açık'ta bölüm sonu canavarı, dördüncü turda karşısına çıkınca biraz hayal kırıklığı yaşadık. Şampiyona yenildi.

Bugün, Linz'de tam iki yıl aradan sonra şampiyon oldu Ana. Hem de finalde Patty Schnyder'e nefes bile aldırmadan. Kupasız geçen iki yılın ardınan kazanılan bu zafer özgüven inşasının son aşamalarından biri. Hala eksikleri var Ivanovic'in. İkinci seti 6-0 bitirebilecekken konsantrasyonunu bir an kaybetmesi ve arka arkaya iki oyun vermesi gibi.

Bugün en çok güldüğüm şeylerden biri de Linz'deki resim yapan adamdı. Aşağıdaki videoda Ana'nın arkasında bir tablo var. O tablo maç sırasında boyandı. Ressama demişler heralde 90-100 dakikan var rahat rahat çizersin. Ama Ivanovic yaldır yaldır 35 dakikda 6-1/5-0 yapınca almış abiyi bir telaş. Kameralar gösterdiğinde tutuşmuş bir vaziyette resmi tamamlamaya çalışıyordu.

Müsabaka 48 dakika sürdü. İşte o sondaki bocalama olmasa İstanbul Cup 2009 finalinden bile kısa sürecekti.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP