25 Eylül 2010 Cumartesi

nadal tayland'a giderken...

Nadal Bangkok'a varırken, Pete Sampras ve doktoru onun hakkında konuştu bugün.

O Petey Petey karamela sepeti. Pete Sampras, "Rafael Nadal, Roger Federer'in Grand Slam rekorunu kırabilir" dedi. (Bu arada 21. yüzyılda Roger Federer'e hala, inatla, ısrarla "Roje" diyen bir spiker bulunabiliyor).

28 şubatta ezeli/ebedi/edebi ancak pek edepli olmayan rakibi Andre Agassi ile Madison Sq. Garden'da bir gösteri maçı yapacak ve bunu duyurmak amacıyla bir toplantı düzenledi. Müsabaka üç set üzerinden oynanacak. Aynı zamanda Ivan Lendl ve John McEnroe da tek set oynayacaklar aralarında.

Bu toplantıda Nadal için övgü dolu sözler sarf etti Sampras. "Eğer kafayı çalıştırıp adam akıllı bir takvim yaparsa ve sağlıklı kalabilirse çok rahat başarabilir bunu" diyen Amerikalı raket laf arasında "beast" ibaresini de sıkıştırdı.

Nadal'ın gıyabında konuşanlar Sampras ile sınırlı kalsa iyi. Bugün sen Nadal'ın doktoru çık, durduk yere bikbiklen. Marca'ya konuşan Mikel Sanchez, "Daha uzun yıllar devam edebilmek için kendine bakmayı öğrenmeli" dedi. "Dizleri o haldeyken oynamaya devam edebilmesi inanılmaz" da dedi. Nerede lan doktor-hasta mahremiyeti. Belki bizi kandırdı o, "Dizlerim o kadar kötü değildi" dedi belki bize. Sen niye çıkıp şimdi "Dizleri aslında berbat" diyerek rakiplerinin yüreğine su serpiyorsun?


Doktor devam ediyor:
"Oynayış biçimini değiştiremez, maç da kaçırmayacak. Aynı tempoda oynamaya devam edecek ve dizlerindeki tendonların iflas etmesi olası, daha da kötüsü başka tendonlara (Aşil vs..) sıçrayabilir" diyerek yüreğimizi ağzımıza getiren doktor, "Tendonlarını inanılmaz bir gerilime tabi tutuyor çünkü çok antrenman yapıyor ve her maç yüzde 100'ünü veriyor. Eğer vücut hasar alan bölgeyi onaramazsa, sakatlıklar oluşur. Ne kadar agresif oynarsanız, kas kütleniz ne kadar ağırsa -ki onun öyle- o kadar fazla sakatlanırsınız" ifadelerini kullanıyor.

Adam haklı olmasına haklı da bu gerçekleri duymak hoşuma gitmiyor.

5 yorum:

Beril 25 Eylül 2010 02:48  

ağzını yırtarım o doktorun!! hem toni sihirli güçleriyle iyleştirir onu yaldır yaldır oynar yine hiç bişey olmaz :))

kirpi 25 Eylül 2010 07:47  

ATP'nin doktoru Novotny'e gore de Nadal bu yil hic bir sey kazanamamisti. Bir sussalar gercekten...

kirpi 25 Eylül 2010 21:28  

@ beril

Toni'nin sihirli gucleri etkisini yitirmistir artik, adam 24 yasina geldi :)

Beril 26 Eylül 2010 00:31  

çocuk o daha çocuk kandırır toni yine onu :) toni'nin güçleri yitirmez etkisini zaten en kötü höt der rafa'ya yine oynatır :)

kirpi 26 Eylül 2010 11:17  

Ehehe..:D

Bu arada ayni doktor "Nadal'in tendiniti kronik degil" dememis miydi? Ya adamda bir dengesizlik var veya basin hikaye aradigindan carpitma uyguluyor...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP