21 Eylül 2010 Salı

marsel'den kariyer rekoru

Ben bilmiyordum, araştırma ihtiyacı da duymamıştım. Bugün Dağhan Irak ile konuşurken "Banja Luka Bosna Hersek'e bağlı ama Sırp bölgesi" dedi. Republika Srpska olarak geçiyor. Yasama, yürütme, yargı gibi kuvvetleri Bosna Hersek hükümetinden bağımsız olarak çalışıyor. Bosnalı Sırplar'ın ve savaş döneminde Hırvatistan'dan kaçanların oluşturduğu bir bölge. Yüzde sekizini de Boşnaklar oluşturuyor. Ivan Ljubicic'in doğduğu yer ayrıca Banja Luka.

Bu hafta bu şehirde bir ATP Challenger turnuvası vardı. 5 numaralı seribaşı olarak katılan Marsel İlhan turnuvayı şampiyon olarak tamamladı. Pazar günü oynanması gereken final yağmur engeline takılınca pazartesi oynandı ve Marsel finalde dünya 77 numarası İspanyol Pere Riba'yı 6-0/7-6 mağlup ederek kariyerinin ikinci Challenger şampiyonluğuna ulaştı. İlki 2008'de İsrail'deydi. Bu turnuva daha büyük para ödüllü.

Marsel, Amerika Açık'ta elemelerin ilk turunda elenince 70 puan kaybetmiş ve gerilemişti. Bu hafta bunu telafi etti ve sıralamada 26 basamak zıplayarak 102 numaraya kadar çıktı. Bu, kariyer rekoru Marsel için. Daha önce 103'ü görmüştü. Bu hafta İzmir'de oynayacak Marsel. Çok büyük bir avantaj bu. İzmir Challenger'ı kazanırsa ilk 100'e girebilir.

 

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP