20 Eylül 2010 Pazartesi

38. haftanın turnuvaları

ATP'de üç haftalık Uzakdoğu seferinden önce son bir kez Avrupa'ya uğruyoruz. Fransa'nın sert kortlarında Metz'de Open de Moselle isimli 250'lik turnuva var. Ev sahibi ülkeden göze çarpan isimler Monfils, Gasquet, Llodra ve Simon. 1 numaralı seribaşı Marin Cilic, büyük düşüşünü toparlamak için bir şeyler yapacak mı merakla bekliyorum.

Metz Ana Tablo


Romanya topraklarında ise Bükreş Açık var. Son şampiyon Albert Montanes bu sene 1 numaralı seribaşı. Hafta sonu Davis Cup'ta mücadele eden ev sahibi Romanya adına Victor Hanescu, Adrian Ungur ve Victor Criovi de ana tablodaki yerlerini aldılar. Jeremy Chardy sürüden ayrılıp Romanya'da oynamayı tercih etmiş, ilginç bir seçim olmuş. Toprak olması münasebetiyle yine bir grup İspanyol ve Arjantinlimiz mevcut.

Bükreş Ana Tablo


Kadınlar, kadınlarımız...
Onlar UZakdoğu'ya ve Türki Cumhuriyetler'e olan yolculuklarına geçen hafta başlamışlardı. Bu hafta da devam ediyorlar. Seul'de Hansol Korea Open'da güzel isimler var, turnuvayı izlenebilir kılacak tenisçiler var.

Nadia Petrova bunlardan biri değil ve 1 numaralı seribaşı. Nastya, Makiri, Jarka ve Ana yakından takip edeceğim isimler olacak Kore'de. A! Bir de Safina varmış. Jarka ilk şampiyonluğunu tattıktan sonra burada 1 numaralı seribaşı ile eşleşti. Bence yorgunluk vurmazsa geçebilir Petrova'yı. Ivanovic ile Dushevina, Kirilenko ile Urszula eşleşti ilk turda. Urszula...

Seul Ana Tablo


Diğer turnuva Taşkent'te. Taşkent'in bende özel bir yeri vardır. Doğduğum yer, değil tabi. Cirstea ilk şampiyonluğunu burada elde etmişti. Bu arada Cirstea'nın bu hafta ne halt yediğini yazmadım ben değil mi. Efenim bu gerzek Quebec City'deki turnuvada sen gir Mirjana Lucic'e 0-6/6-1/6-1 yenil. İlk seti sıfıra karşı al sonra sadece iki oyun kazanabil. Son birkaç ayda çelik gibi sinirler edindim artık kolay sinirlenmiyorum. O yüzden kendi haline bırakıyorum Cirstea'yı.

1 numaralı seribaşı bir Romen, Dulgheru. Şöyle ana tabloya baktığımda göze çarpan isimler, Sania Mirza, Vögele, Chakvetadze, ev sahibi Akgül Amanmuradova, Sharapova... Bi dakika! Haaa Sharipova'ymış. Bu kızın adını ilk defa Roland Garros'ta görmüştüm. Sabina Sharipova. Tenis enteresan.

Taşkent Ana Tablo

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP