22 Ağustos 2010 Pazar

cincinnati: iki f

Cincinnati'de finalin adı;
Roger Federer-Mardy Fish


Fish çocukluk arkadaşı Andy Roddick'i maç bitti derken geri gelerek mağlup etti. Yakın geçen ilk  setteki ufak yağmur arasından sonra Roddick servis kırarak ilk seti aldı. İkinci sette de skoru 5-2'ye getirmeyi başardı. Fakat Doğa Ana'nın planları vardı ve bu planlar Mardy'nin galibiyetini içeriyordu. Fish maça tutunmak için servis atacağı sırada yağmur yine kendini gösterdi ve yaklaşık 10 dakika ara verildi müsabakaya. Geri döndüklerinde bu kez servisi kıran 28 yaşındaki Amerikalı'ydı. Tie-break'e götürdüğü seti kazanınca momentumu bir anda kendine çevirdi. Gelişemelerden sonra mental olarak çöken Roddick ise toparlanamadı ve son seti 6-1 ile kaybetti. Yine de ilk 10'a girecek yarın tekrardan.


Yılın flaş isimlerinden Marcos Baghdatis, Nadal'ı devirdikten sonra Federer'i aldı karşısında. Daha geçen hafta Murray hem Nadal'ı hem de İsviçreli'yi arka arkaya yenmeyi başarmıştı. Marcos son yıllarda sık görmeye başladığımız bu doğa olayını gerçekleştirebilecek oyuna ve hırsa sahipti aslında. Ancak Federer harika servis attı. Yüzde 90 gibi bir yüzdeyle ilk servislerinden puan çıkarttı ve iki sette sonuca gitti. 

İsviçreli çok iyi tanıyor Mardy'i. Aynı yaştalar ve 2003'ten bu yana aralıklarla karşı karşıya geliyorlar. İlk 4 karşılaşmayı kazanan taraf Federer. Son mücadeleleri 2008 Indian Wells'te ve Fish 6-3/6-2 ile kazanmış ve İsviçreli karşısındaki tek galibiyetini almıştı. Amerikalı şu an istim üstünde. Bu sezon bir yıl içinde almadığı kadar galibiyet aldı. 29-12 şu andaki istatistiği. Bir ay önce Amerika Açık Serilerinin ilk turnuvası olan Atlanta'da şampiyonluk yaşamıştı. Federer'i eskiye oranla daha çok zorlayacağı kesin.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP