27 Ağustos 2010 Cuma

amerika açık 2010 kadınlar kurası

[1] Wozniacki
[14] Sharapova
[11] Kuznetsova
[8] Na Li

"Serena Williams'ı görmemek tablonun üzerinde, bir kuğu narinliğinde, bir yaz yağmuru naifliğinde..." şeklinde şiirler yazdıran Amerika Açık'ta kadınlar tablosunun zirvesinden Caro var. Safina'dan sonra bir Grand Slam'deki en zayıf 1 numara olduğunu düşünüyorum kendisinin. Hatta üçüncü turda karşılaşacağı Safarova'nın onu bir hayli zorlayacağını; burayı atlatırsa dördüncü turdaki olası rakiplerinden Şarapova ve Rezai'nin onu çok rahat eleyeceğini düşünüyorum.

Şarapova'ya yalnız ilk turda çok ilgnç bir rakip geldi. Jarmila Groth'un iki maçını izledim İstanbul'da. Eğer buradaki gibi servis atar ve oynarsa Şarapova'yı çok zorlayacaktır Avustralyalı daha ilk turda. Hani utanmasam, sürpriz olur diyeceğim. Zira Masha'nın o kötü servis attığı günlerden biri olursa şansı bir hayli azalır Rus'un. 

Bu çeyreğin alt tarafı oldukça zorlu. Son iki haftada kendini toparlayan Kuznetsova'nın yanısıra Maria Kirilenko ve Yaroslava Shvedova gibi iki ciddi tenisçi de çeyrek finali kovalayacaklar buradan. Sevastova, Vögele gibi gençlerin yanında Kimiko Date teyze Kuznetsova'nın ilk turdaki rakibi olarak dikkat çekiyor.

[4] Jankovic
[15] Wickmayer
[9] A.Radwanska
[7] Zvonareva

Buradaki dörtlü çohacayip. Şimdi öncelikle bir Jankovic var ki Wimbledon'dan sonra katıldığı 4 turnuvada ikinci tur ötesi görememiş, 2 galibiyet, 4 mağlubiyetle yerlerde sürünüyor. Wickmayer desen son turnuvada Agnes Szavay'a yenilmeyi başarabildi. Zvonareva formda fakat kendisi bir C4 patlayıcı kadar stabil olduğundan ne yapar ne eder bilemiyoruz. İlk 16 dışından gelen seribaşılar rahat geçilebilecek isimlerden oluştuğu için pek büyük bir tehdit teşkil ettkileri söylenemez. Andrea Petkovic saçmalamaz ise sıyrılabilir. Uzun bir aradan sonra kortlara dönen Sabine Lisicki de ikinci turda Zvonareva'nın rakibi olabilir. Geçen sene burada bileğini burkarak uzun süren sakatlık silsilesinin ilk adımını atmıştı Alman raket.

[6] Schiavone
[10] Azarenka
[16] Peer
[3] V. Williams

Roland Garros'un ardından kontak kapatan İtalyan raket Schiavone hiçbir şey yapamayacak Flushing Meadows'ta. Dinara Safina dahi yenildi geçen hafta. Beşinci sekizde birlik dilimden çeyrek finale Azarenka çıkacakmış gibi gözüküyor. Onu en çok zorlayacak isim sie İstanbul Cup şampiyonu Pavluçenkova olacak. Üçüncü turdaki olası bu eşleşme belki de yarı finalisti belirleyecek. Bu çeyreğin alt yarısında Venus maç oynamasa da formda olur her zaman Amerika Açık'ta. İlk turda Roberta Vinci ile oynayacak. Çok kolay bir sekizde birlik dilimi var. Ama işte çeyrek finalde veda edebilir.

[5] Stosur
[12] Dementieva
[13] Bartoli
[2] Clijsters

Son çeyrekte olası bir Clijsters-Stosur çeyrek finali gözüküyor ufukta. Stosur tam randımanla oynayacak olduğunu bilsem rahatça çeyrek finale yazarım ismini ama hani ilk turda Vesnina, üçüncü turda Kleybanova falan derken bir anda elenebilir. Kleybanova demişken o da ilk turda Johanna Larsson ile oynuyor. İsveçli'nin forehandleri yavaş Rus raket için sorun yaratır. Dementieva ise dördüncü tura çıkmak için Safina ve Hantuchova gibi isimlerle mücadele edecek.

Çeyreğin alt bölümünde Bartoli, Zheng, Kvitova ve Clijsters dört seribaşı. Zheng ve Kvitova sert kort sezonunda kötü sonuçlar aldılar. Biraz yumuşak göründüler bana. Bartoli ve Clijsters'ın dördüncü turda karşılaşma ihtimalleri var ancak araya girebilecek bir isim de var. Ana Ivanovic. Cincinnati'deki efsane oyunu Kim Clijsters karşısındaki sakatlık ile darbe alan Sırp raket, sakatlığından tamamen sıyrılabildiyse neden olmasın? "Çünkü o Ana" dediğinizi duyar gibiyim...

İlk turdaki izlenesi maçlar:
Sharapova-Groth
Safina-Hantuchova
Kleybanova-Larsson
Petrova-Petkovic
Cibulkova-Vögele
Rezai-Rybarikova

3 yorum:

kirpi 28 Ağustos 2010 09:19  

WTA'da iyi kotu bir istikrari olan tek isim de katilmayinca turnuva iyice vur patlasin cal oynasin bir hale geldi. Aynen Roland Garros gibi olacak. Orada da Williams'lar etkisiz. Son 3 yilin sampiyonlari Ivanovic, Kuznetsova ve Schiavone'nin durumu WTA'daki istikrar sorununu gosteriyor, rekabetin fazla oldugunu degil. Bu turnuvadaki sampiyonluk adayim Bartoli. Vallahi hic gulmeyin; Roland Garros icin Schiavone sampiyon olabilir dedigimde Russell bana gulmustu, simdi ben ona guluyorum :)

Russell 28 Ağustos 2010 21:42  

demiş miydin sahiden? :)

benim favorim kuznetsova.

nuage 29 Ağustos 2010 02:47  

Benim adayım tabii ki Şarapova ama, ilk turdaki rakibi harbiden zorlu. Groth deyip geçmemek gerek. Cidden zorlayabilir Şarapova'yı ki; yaklaşık 1 ay önce yapılan World Team Tennis'teki 5 oyunluk ve tek setlik maçta 5-0 yenmişti Mariya'yı. Karışık çiftlerde de eşiyle birlikte yine yenmişti Mariya ve partnerini. Bence zorlanabilir Mariya.
Onun dışında ben Ana'dan sürpriz bekliyorum. Bir de Safina'dan. Safina bence kendini bulacak bu turnuvada. Demedi demeyin.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP