24 Ağustos 2010 Salı

çağla'nın ana tablo yolu

Amerika Açık elemeleri bugün (gece) başlıyor ve kuralar da çekildi. Alışık olmadığımız bir şekilde bu yıl hem tek kadınlarda hem de tek erkeklerde bir Türk tenisçi ana tablo görmek için mücadele edecek.

Kadınlardaki temsilcimiz Çağla Büyükakçay. WTA sıralamasında şu an 192. sırada. Elemelerin ilk turunda eşleştiği isim ise Petra Cetkovska. 25 yaşındaki Çek tenisçinin teklerde tek başarısı 2008'de Roland Garros'ta son 16'ya kalması. Ama kuranın faydasını çok gördü. İlk turda kendisine düşen seribaşı Alona Bondarenko'ydu ve onu geçtikten sonra yolu açıldı resmen. Galina Voskoboeva'yı ikinci turda alt ettikten sonra vatandaşı Iveta Benesova'yı da üçüncü turda yenen Çek raket dördüncü turda Ana Ivanovic ile karşılaştı. Üç maç sonra şampiyonluğunu ilan edecek Sırp raketten oyun dahi alamamıştı.

Bu dördüncü tur ile 49. basamağa, kariyerinin şu ana kadar en yüksek noktasına yerleşmişti Cetkovska. Şu an Çağla'nın sekiz sıra üzerinde 184. basamakta bulunuyor. Kendisinin WTA Tur'da bir çiftler şampiyonluğu var. Partneri bir önceki postta Penny'e benzettiğim, Andrea Hlavackova ile Prag'da şampiyon olmuşlar 2007'de.

Çağla eğer ki İstanbul Cup ilk turunda Baltacha'ya karşı oynadığı gibi oynarsa ilk turu geçecektir. Ama ilk defa çıktığı böyle bir arenada heyecanına yenik düşmesi de olası.

Diyelim ki geçti Çağla. İkinci turdaki rakibi Zuzana Kucova-Alison Riske karşılaşmasının galibi olacak. Slovak Kucova her en kadar elemelerin 12 numaralı seribaşısı olsa da ev sahibi Riske bu sezon bir ara yaptığı patlama ile ne kadar tehlikeli olduğunu göstermişti. Riske gelebilir büyük ihtimalle karşısına.

Olmaz ya üçüncü turdaki olası rakip ise Biçkova veya Kalaşnikova olur. Başarılar Çağla.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP