27 Ağustos 2010 Cuma

amerika açık 2010 erkekler kurası


Seribaşı numaralarında biraz farklılık olsa da Amerika Açık kuraları neticesinde ilk 4 seribaşının yarı final eşmeleri iki hafta önceki Toronto Rogers Cup ile aynı. Oradaki yarı final mücadelelerinde Federer Djokivic'i, Nadal da Murray'i mağlup etmiş; Murray de Nadal'ı mağlup etmiş; finalde Murray, Federer'i yenerek şampiyon olmuştu. Aynı eşleşmeler burada da gerçekleşebilir.

Çeyrek çeyrek giderek bir ana tablonun üzerinden geçelim:

[1] Nadal
[15] Ljubicic
[10] Ferrer
[8] Verdasco

Bu çeyrekte bir İspanyol esintisi hakim. Rafa'nın ilk turda oynayacağı isim Teimuraz Gabashvili. Rus raket Roland Garros'ta Andy Roddick'i elemeyi başarmış ve büyük sükse yapmıştı. Bu çeyreğin üst yarısı alt yarısına oranla daha kolay. Yani Nadal, vatandaşları Ferrer ve Verdasco'ya göre rahat olacak. Kohlschreiber, Feli Lopez ve Gilles Simon dikkat çeken isimler. Verdasco'nun yarısında ise diğer iki seribaşı Gulbis ve Nalbandian. Gulbis, Toronto'da çeyrek final oynayan Chardy ile ilk tur mücadelesine çıkacakken, Nalbandian elemelerden gelen bir isimle oynayacak. Eğer ki Nalbandian şu son bir aydaki ortalama performansı ile oynarsa çeyrek finalde Nadal'ın karşısına çıkabilir.

[4] Murray
[14] Almagro
[12] Youzhny
[7] Berdych

Turnuvanın en büyük şampiyon adaylarından Murray, Slovak Lacko ile başlıyor yürüyüşüne. İkinci turdaki olası rakibi güzel saçlı Dustin Brown. Bu çeyreğin üst tarafında Britanyalı'nın yoluna taş koyabilecek en önemli isim Amerikalı Sam Querrey gibi duruyor. Ev sahibi teniçi, Los Angeles’ta finalde Murray’yi yenerek kupayı kaldırmayı başarmıştı. Fakat ondan sonra katıldığı turnuvalarda iki maç üst süte kazanamadı. Murray ile dördüncü turda karşılaşabilirler. İkinci çeyreğin alt tarafında Youzhny ve Berdych dışında Querrey’nin kankisi John Isner bulunuyor seribaşı olarak. Geçen yıl ikinci turda Marsel’i eleyen ve dördüncü tur görüp Verdasco’ya yenilen Amerikalı’nın bu sene yolu daha kolay ama dördüncü turda Berdych var. Oraya gelene kadar Roddick gibi bir isim yok en azından karşısında.

[6] Davydenko
[9] Roddick
[16] Baghdatis
[3] Djokovic

Tablonun alt tarafına indik.Novak Djokovic’in başı çektiği üçüncü çeyrek yine zorlu. Sırp raket zaten tenisin Beşiktaş’ı olmuş kuralar konusunda. İlk turda onu çok iyi tanıyan, vatandaşı Viktor Troicki’yi çekmeyi başardı. Dördüncü turdaki olası rakibi Marcos Baghdatis ki ben bu satırları yazarken Rum raketin Amerika Açık Serileri’ni birinci bitirme olasılığı halen devam etmekte. New Haven’ı kazanırsa Murray’i geçecek Rum raket. Düşünün formunu. O olmazsa Cincinnati’de final oynayıp Federer’e kaybeden Mardy Fish Djokovic’in dördüncü turdaki rakibi olacak. Nole bütün bunları atlatırsa 2003’ten beri hiçbir şey yapamasa da her zaman favori olan Andy Roddick ile oynayacak.

[5] Söderling
[11] Cilic
[13] Melzer
[2] Federer

Federer’in çeyreğindeki seribaşılar orta şeker. Roland Garros çeyrek finalinde mağlup olduğu soğuk adam Söderling’in yanısıra RG yarı finalisti Melzer de İsviçreli’yi zorlayacak isimler. Cilic için hiçbir şey demiyorum. Sert zeminci olsa da, Ozi’de yarı finali olsa da şu sıralar gerçekten hiçbir başarısı yok ve çok kötü gidiyor. İlk turda Brian Dabul ile oynayacak olan Federer’in olası üçüncü tur rakibi Lleyton Hewitt. Yine çok yakın konuşlanmış Federer’e Avustralyalı. Yazık yahu. Bu da ikinci Djokovic. Çeyreğin üst tarafında ise Söderling ilk turda elemelerden gelen bir raket ile ikinci tura çıkma mücadelesi verecek. Sakatlıktan ynei dönen Gonzo ve Montanes’in pek varlık göstermeyeceğini düşündüğüm çeyreğin sürprizi Thiemo de Bakker olabilir.

Baghdatis, Nalbandian, de Bakker ve Fish'i izleyin. Ev sahibi kontenjanından Querrey ve Isner'ı ve benim özel kontenjanımdan Verdasco'yu izleyin.

7 yorum:

Russell 27 Ağustos 2010 13:38  

querrey'den cacık olmaz. federer, çeyrek finale kadar bye. djokovic'in kurası zor ama önceki slam kuralarına saysın, avustralya açıkta yarı finale gelene kadar top 50 oyuncusu ile oynamamıştı. nadal'ın ilk turlar zor, ilk turlarda uzun maçlar oynasa şansı olmaz turnuvayı kazanmak için.

favori federer'di benim için, kuradan sonra daha da emin oldum. melzer ve cilic adam değil(cidden).

emanon 27 Ağustos 2010 17:09  

ekşi sözlük'e de yazdım ama, buraya da yazayım:

marsel ilhan'ın ana tablo'ya girememesinde bir dolaplar dönmüş gibi geldi bana.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?id=20145215

doğrusunu biliyorsanız açıklarsanız sevinirim.

onur 27 Ağustos 2010 18:06  

En kısa zamanda araştırırım. Şu an pek yoğun bir durumdayım.

Russell 28 Ağustos 2010 04:59  

bu entry list 19 temmuz'a göre yapıldı. ayrıca 4 tane de pr kullanan oyuncu var. maximo gonzalez, nalbandian, vliegen ve tursunov. yani dönen bir şey yok.

kirpi 28 Ağustos 2010 09:04  

kurallari net olarak bilmiyorum ama aklima soyle bir senaryo geldi. bazi oyuncular sakatliklarini ve katilmayacaklarini son haftaya kadar beyan etmediklerinden son ana kadar listede gorunuyorlar. del potro'nun durumu boyleydi mesela. listeler temmuz siralamasina gore yapilip del potro'nun cekildigi haftaki siralama baz alinarak ana tabloda dogrudan yer alamayan siralamasi en yuksek isim olarak nalbandian gitmis olabilir. hadi oldu olacak bir de komplo teorisi yazayim del potro sirf nalbandian'in yeterince yukselmesini bekleyip ondan sonra cekildigini soyleyerek ana tabloya o sekilde girmesini saglamis olabilir. ama dedigim gibi bu konudaki kurallari bilmiyorum.

nuage 29 Ağustos 2010 02:56  

Nadal gicidir gözümde. Üzülüyorum tabii ama, bence şansı yok. Verdasco da bir kere daha izletse bize o çekişmeli maçlarını ama, yapamıyor, olmuyor! Üzüyor beni.
Kısfmet. Federer ve Söderling dışında kim alırsa kabulümdür. Zâten biri alamayacak aynı bölümdeler ama, olsun. :)) İkisi de almasın!

tip1 29 Ağustos 2010 23:32  

*duzltme*
Murray de Nadal'ı mağlup etmıs

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP