23 Ağustos 2009 Pazar

yarı finallerin suare sonuçları


novak djokovic uzun zamandır görmediğim kadar iyi ve rafael nadal da çeyrek final maçındaki oyunundan o kadar uzak olunca maçı djokovic'in kazanması işten bile değildi..

sözlükten:
ilk set 6-1 ile novak djokovic'e gitti.. djoker'in servis oyunu mükemmele yakındı diyebilirim.. 4 servis oyununda 5 ace ve 0 çift hata ile oynadı.. servislerini setin başında t'ye isabetlerken, ilerleyen oyunlarda nadal'ın backhandine doğru slice servis kullandı.. böylece kortu açıp diğer köşeye winnerla puana gitti.. ralliler içerisinde ise rafael nadal'a fark attı diyebilirim.. novak'ın 13 winnerına karşılık nadal sadece 4 winner bulabildi.. basit hatalar da 7'ye 9 novak lehine..

djokovic'in geniş açılı çapraz forehandleri ile bulduğu sayılar seyre değerdi.. ikinci sette servis oyunundaki performansını sürdürürse 3 sete götürmez maçı..
/sözlükten

götürmedi de.. ikinci sette gerek servis oyunu gerekse return oyunu düşse de bu haliyle bile oldukça iyiydi sırp raket.. 2-2 iken servis kırdı.. ardından kendi servis attığı oyunda rafael nadal maçtaki tek servis kırma şansını yakaladıysa da novak djokovic öyle bir puanla bunu karşıladı ve öyle bir sevinç gösterisi yaptı ki ispanyol servis kırma şansı yakaladığına pişman olmuştur.. bu avantajını setin sonuna kadar sürdürdü novak.. servislerinde sorun yaşayıp son oyunda ilk çift hatasını yapmasına rağmen ikinci maç puanında müsabakayı kazandı..

bu galibiyetle rafael nadal karşısındaki istatistiğini de 14-5'e getirdi djokovic.. bu karşılaşmalarının 8'inin toprak kortta olduğunu belirtelim.. sert kortta 5-4 öne geçti djokovic.. çimde ise 2-0 nadal üstünlüğü var..

böylece finalin adı roger federer - novak djokovic oldu.. djokovic'in kazanma şansı azımsanmayacak kadar çok bana kalırsa..

--
buraya bayanlar akşam seansının maçı kleybanova - şarapova gelecek ama maç henüz bitmedi..
--

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP