23 Ağustos 2009 Pazar

yarı finallerin matine sonuçları

roger federer geçen sene üçüncü turda elendiği cincinnati masters'ta geçen senenin şampiyonu andy murray'i eleyerek adını finale yazdırdı.. baştan sona oyunu domine etti isviçreli..

ilk setin 4. oyununda servis kırarak 3-1 öne geçti ve ardından servis attığı oyunu da alarak 4-1lik bir üstünlük sağladı.. altıncı oyunda 0-40 öne geçse de bu avantajını kullanamadı.. beş puan üstüste alan britanyalı servisine tutundu.. federer ilk setin son oyununda bir kez set puanı yakaladı.. bu puanda murray'nin fileye çarpan servisine "let" vermedi sandalye hakemi muhammet lahyani.. fakat federer ikinci kez set puanı yakaladı maçta.. bu sefer de vurduğu backhand çizginin çok yakınına düştü ve çizgi hakemi aut dedi.. itiraz hakkını kullandı isviçreli ve haklı çıktı.. hakemlerin yanlış kararlarına rağmen (federasyon istifa) ilk seti kazandı federer..

federer ilk servislerin oyuna girme oyununda yüzde 36 gibi çok düşük bir yüzdede kaldı ilk sette.. ancak oyuna giren ilk servislerin tamamından sayı çıkardı.. 10 winner ve 8 basit hata istatistiklerine murray 5 winner ve 15 basit hata ile cevap verince ilk set 30 dakikada isviçreli'ye gitmiş oldu..

ikinci sette murray oyunu dengelemeye çalıştı biraz.. başarılı oldu gibi de.. iki taraf da servis kıramayınca tie-break'e gitti set.. tie-break'te federer 4-1 öndeyken basit hatalar ve murray'nin etkili servislerinin de nedeniyle bir anda 7-6 geride buldu kendini.. sette kalabilmek için servis kullanırken hata yapmadı.. fakat bundan sonra maçta kalabilmek için servis kullanan murray çift hata yapınca finale çıkan taraf federer oldu ve murray'e karşı üst üste 5. mağlubiyetini almaktan da böylece kurtuldu..

toronto da ise elena dementieva wimbledon'da elinden kaçırdığı serena'yı alt etmeyi başardı bu sefer.. son 4 karşılaşmaları da yarı final mücadeleleri..

2009 AUSTRALIAN OPEN / HARD /S/ S. WILLIAMS/ 6-3 6-4
2009 SYDNEY / HARD /S/ E.DEMENTIEVA/ 6-3 6-1
2009 PARIS / HARD /S/ E.DEMENTIEVA W/O
2009 WIMBLEDON / GRASS /S/ S. WILLIAMS/ 6-7(4) 7-5 8-6

beşinciyi kazanan dementieva oldu.. eğer ki dementieva'nın servisleri hep böyle olsaydı şu anda çok daha farklı yerlerde olacaktı bizim rus.. ilk servislerinin oyuna girme oranı yüzde 73.. karşılaştırma olsun diye söylüyorum.. çeyrek finalde stosur'a karşı 59, 3.turda peer'e karşı 62 idi bu oran.. dementieva'dan hiç beklenmeyecek bir oran.. bu servislerden puan çıkarma oranı da yüzde 64..

suare maçlarını bekliyoruz.. djoker-nadal ve kleybanova-şarapbacı saat 02:00'de..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP