4 Eylül 2008 Perşembe

wta yenilikleri ve istanbul cup

wta 2009'da tour içeriğinde ve kurallarda değişikliklere gidileceğini açıkladı..

* artık antrenörün saha içinde taktik vermesine izin veriliyor.. bu, her set başına 1 kere ve sadece kort değişimi sırasında olabilecek ayrıca antrenörlere mikrofon takılacak.. ayrıca rakip oyuncu sağlık molası alırsa da antrenör korta inebilecek.. bunun gereksiz sağlık molalarını önceleyeceği düşünülüyor.. ancak bu uygulama sadece wta tour dahilinde ve grand slamler haricinde gerçekleştirilecek..

* sezonu ekim sonunda bitirerek oyunculara daha fazla dinlenme imkanı sunuluyor.. böylece yaşanan sakatlık olaylarını minimuma indirmeyi planlıyor wta yönetimi..

* atp ile eşit para ödülü de sunulacak.. grand slamlerde, indian wells, miami, madrid ve pekin'deki para ödülü 4.5 milyon dolar olarak açıklandı..

* tabi her şey oyuncuların yararına değil.. turnuvadan çekilmelerde daha fazla para cezası var ve sıralamadaki ilk 10 oyuncunun wta tour'un en iyi 9 turnuvasından herhangi birine katılmaması sonucu cezalandırılması da gündemde..

istanbul cup'ın da durumu bir acayip.. her zaman roland garros'tan bir hafta önce oynanırdı.. bir toprak kort grand slami öncesi bir toprak kort turnuvası tabi ki cazip.. buna rağmen çok az ilk 10 oyuncusu görebildi istanbullular.. 2009 yılında turnuva temmuz sonuna alındı.. sert zemin müsabakalarının başlangıcına.. kimler gelir diye düşünüyorum şimdi.. bomboş tribünlere oynanacak büyük ihtimalle.. zaten yüzde 10'u bile dolmuyordu ya.. hoş suçlayamıyorum gitmeyenleri çünkü ben de gidemedim.. bir maça verecek 100 ytl yok bende.. o kadar zengin değilim.. ama şimdi tatile hücum eden zenginler de gidemeyecek tüh..

wta tour 2009 takvimi
haberin kaynağı

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP