4 Eylül 2008 Perşembe

23 : son


bu senenin en iyi çıkışını yaptığını düşündüğüm arjantinli genç del potro çeyrek finalde andy murray karşısında direndi, harika tenis oynadı ancak zayıf tie-break performansı ve sakatlığı nedeniyle yenilmekten kurtulamadı..

ilk iki set tie-breakinde çok kötü bir servis oyunu ortaya koydu ve ilk set tie-breakinde 2, ikinci set tie-breakinde ise yalnızca 1 sayı alabildi.. 2-0 geriye düşmesine rağmen mücadeleden vazgeçmedi.. üçüncü sette 2 kez servis kırmayı başardı, 1 kez servisini kırdırmasına rağmen 6-4 ile almayı başardı seti.. üçüncü set içerisinde sağlık molaları aldı zira sol dizi ona çok acı veriyordu.. 4. sete de harika başladı iki tenisçi de.. karşılıklı servis kırmalar vardı.. 5-5'e gelindiğinde önce kendi servis attığı oyunu aldı murray ardından da del potro'nun servisini kırmayı başararak yarı finale çıkan taraf oldu..

böylece 7 temmuzda evgeny korolev galibiyeti ile başlayan seri bugün andy murray mağlubiyeti ile son bulmuş oldu.. arada richard gasquet, andy roddick ve tommy haas gibi isimleri yendi.. onun yaşındaki biri için 23 maç üst üste kazanmak mükemmel bir istatistik..

andy murray yarı finalde rafael nadal - mardy fish maçının galibi ile karşılaşacak..
erkeklerde diğer çeyrek final eşleşmeleri de yarın oynanıyor.. andy roddick ile novak djokovic arasındaki maç çekişmeli geçeceğe benzer.. djokovic gazi gibi çıkıyor maçlara.. belden aşağısı hep sakat.. roddick de olimpiyatlara bile katılmayıp bu olaya odaklanmıştı tamamen ve seyirci desteği çok yardımcı olacak ona yarın.. djokovic'e sempati duyduğum için bir tahmin yürütemiyorum..
roger federer ise gilles muller ile oynayacak.. gilles muller'in kafası rahat, şu an dünyanın en mutlu adamı.. "roger federer'e yenilsem ne olacak ki" diye düşünüyordur muhtemelen.. federer ise aksine gergin.. dün igor andreev çok salladı onu ama yıkamadı.. maç sonunda federer'in sinirlerini bir boşaltışı vardı ki grand slam bile kazandığında bu kadar sevindiğini hatırlamıyorum.. bakalım muller ne kadar zorlayabilecek federer'i..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP