31 Ağustos 2008 Pazar

amerika açık 08 - bayanlar dördüncü tur öncesi

bayanlar 3. tur mücadelelerinde benim için en sürpriz olanı, ki turnuvanın en büyük sürprizidir yine bence, anna-lena grönefeld'in alize cornet'yi yenerek 4. tura çıkması idi.. grönefeld'in yeteneği göz ardı edilemez şüphesiz ancak uzun süren bir aradan sonra tekrar kortlara dönüp katıldığı ilk grand slam'de 4. tura çıkması büyük başarıdır.. dinara safina ile karşılaşacak 4. turda.. sanırım "buraya kadarmış anna" diyeceğiz..

tıpkı grönefeld gibi, uzun süreli bir kötü gidişin ardından amerika açık'ta "acaba?" sorularını bize sordurtan amelie mauresmo'nun da son 16'ya kalması ilginç.. oynadığı rakipler görece daha kolay olsa da kaia kanepi gibi güçlü groundstrokeları olan bir ismi eledi.. 4. turda karşılaşacağı rakip diğerlerinden daha ciddi: flavia pennetta.. formunun zirvesinde o da.. 3. turda nadia petrova'yı eledi ilk seti kaybettiği maçta..

serena williams 3 maçta toplam 10 oyun verdi rakiplerine.. süpüre süpüre geliyor.. rakibi turnuvaya wild card ile katılan, 29 yaşındaki fransız severine bremond.. her turnuvada böyle yaşını başını almış biri çıkıyor 4. tura, çeyrek finale.. nicole vaidisova'yı elemişti 2. turda bremond.. 6-0/6-0 bitmesinden korkuyorum maçın..

zorlu geçeceğini düşündüğüm bir maçta radwanska, slovak dominika cibulkova'yı 6-0/6-3 ile çok rahat geçti.. cibulkova karşısında böyle bir skor yakalamak çok da kolay değil açıkcası.. bu, polonyalı oyuncunun ne kadar iyi hazırlandığını gösteriyor turnuvaya.. asıl mücadelesini 4. turda verecek.. rakibi venüs williams.. güç tenisine karşı direnen ender isimlerden radwanska.. kendisinin vuruşları o kadar kuvvetli değil ancak yine de bu tür oyuncuları yenebilme başarısını gösteriyor.. umarım williams'ı da yener..

bu sene olimpiyatlarda çok iyi performans göstermiş iki oyuncu 4. turda karşılaşıyorlar.. olimpiyat altınını kazanan elena dementieva buraya kadar rahat geldi.. onu zorlayacak bir isimle karşılaşmadı ancak olimpiyat madalyasını son anda kaçıran li na ilk zorlayacak rakip olarak gözüküyor onu.. dementieva'nın yarı finale kadar zaten önünde pek de zorlu bir rakip yok.. şanslı bir kura çektiği kesin..

katerina srebotnik, kuznetsova'yı eledi.. 4. turda patty schynder ile karşılaşacak.. çeyrek finale çıkmaması için bir neden göremiyorum sloven raketin..
babasının 92 roland garros finali izlerken "lan monica seles çift el forehand ile graf'ı yenebiliyosa vardır bunun bi hikmeti" dediği ve kendisine çift el forehand vurmayı öğrettiği marion bartoli ile sybille bammer karşılaşıyor.. bammer'in kazandığı bir tier iv turnuva dışında hiçbir başarısı yok.. bartoli ise henin'i yenerek wimbledon'da final oynamıştı geçen sene.. amerika açık'taki en büyük başarısı 4. tur.. bu sene bunu egale etti ve hatta şimdi geliştirmek için bundan iyi bir fırsat olamazdı..

işte geldik 4. turun en müthiş maçına.. bugün oynanacak.. caroline wozniacki ile jelena jankovic.. jelena jankovic iteleye iteleye geldi buraya kadar.. wozniacki ise bir başka genç raket victoria azarenka'yı yendi.. daha önce bir kez karşılaştılar, o da henüz çok taze.. wimbledon 3. turunda 3 sete giden maçı jankovic kazanmıştı.. ilk sert zemin karşılaşmaları.. bunu da wozniacki alsın.. zira alırsa yarı finalde dementieva ile oynar.. oyanayabilir yani.. neden olmasın? why so serious?

tek bayanlar böyle.. erkekler de dün oynadılar tablonun üst tarafındaki 3. tur maçlarını.. günün adamı ne 2-0'dan geri dönen andy murray ya da stan wawrinka ne de galibiyet serisini 22 maça çıkaran juan martin del potro.. günün adamı david ferrer'i 5 sette geçen 18 yaşındaki genç kei nishikori.. başarılarının devamını bekliyoruz.. nishikori 4. turda wolverine del potro ile karşılaşacak..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP