3 Eylül 2008 Çarşamba

kendine güvenmek

amerika açık'tan 1 hafta önce istanbul'daydı gilles muller.. ted open'da mücadele etti ancak finali göremedi.. çeyrek finalde daha sonra turnuvayı kazancak olan frederico gil'e elendi.. sonra amerika'ya uçtu.. sadece 1 gün hazırlanma şansı bulabildi turnuvaya.. elemelere girdi 3 tur atlayarak ana tabloya kaldı.. bu bile onun için mükemmel bir başarıyken o kendini aştı.. ikinci turda tommy haas'ı 2-0 geriden gelip yendi, 3. turda nicolas almagro'yu yine 2-0 geriden gelip eledi ve 4. turda 5 numaralı seribaşı nikolay davydenko'nun rakibi oldu.. bu maç öncesi röportajda şunları söylemişti lüksemburglu..

bu maçları neden kazandığı sorusuna "bilmiyorum" diye cevap veriyor ve devam ediyor muller.. "her şey kafada bitiyor, her şey kendine güvende.. sanırım son 2-3 yıldır kendime güvenimi kaybetmiştim.. 2005'te, nadal'ı ve andy'i yenerken çok iyi oynuyordum.. ondan sonra zor zamanlarım başladı.. sıralamada oldukça gerilere düştüm.. tekrar challenger oynamak zorunda kaldım ve orada bile maçları kaybettim.. ve kendime güvenimi de.. bazı zamanlar oldu, "acaba devam etmeli miyim?" diye kendime sorduğum.. çünkü challenger seviyesinde oynuyorsanız her hafta para kaybediyorsunuz demektir zira gideriniz gelirinizi aşıyor.. yani zor zamanlardı benim için, ancak oynamayaı bırakmadığım için memnunum.." (1)

davydenko ile oynayacağı maçla ilgili görüşleri sorulduğunda ise "daha önce onu hiç yenemedim.. ancak şimdi daha farklı hissediyorum" demişti.. "daha iyi mi oynadığını düşünüyorsun?" sorusuna ise ilginç bir şekilde "ben her zmaanki oyunumu oynuyorum, iş kendime olan güvenimde bitiyor.. onu yenebileceğimi biliyorum, kesinlikle.. eğer iyi servis atarsam, ne olacağını kimse bilemez.. eğer tie-break'e götürebilirsem seti, bir sayı bile her şeyi değiştirebilir.." demişti.. (2)

ve bugün davydenko'yu da 4 sette yenmeyi başardı muller.. hem de dediği gibi 4. sette tie-break'te geriye düşmesine rağmen oyuna tutunarak ve tie-break'i 12-10 alarak kazandı maçı.. daha 3 hafta önce istanbul'da challenger oynayan ve çeyrek finalde elenen adam bugün amerika açık çeyrek finaline çıktı.. her şey inanmakta, kendine güvenmekte bitiyor bir noktada..

çeyrek finalde roger federer - igor andreev maçının galibi ile karşılaşacak.. kafası o kadar rahat ki en ufak bir stresle çıkmayacaktır maça..


---------------
orijinal metinler:

(1)
Q. Why are you winning these matches?

GILLES MULLER: That's a good question. (laughter.)
I don't know. I guess everything is in the head. Everything is confidence. I guess I lost a lot of it through the last two, three years, because I was playing pretty good in '05 when I beat Nadal, and then Andy here in US Open.
But then I had a tough time after that. I mean, I wasn't confirming my results. I was dropping in the rankings. I started to play challengers again and I was losing matches there. I lost a lot of confidence.
There were even moments where I thought, Should I still keep playing? Because, I mean, if you're playing at the challenger level, because pretty much every week you're losing money because you have more expenses than you are earning.
So it was a rough time, but I'm glad I didn't stop.

(2)
Q. You face Davydenko in the next round. Your thoughts on that?
GILLES MULLER: So far I play him twice and I never won, so, I mean, this time hopefully I can change that.

Q. Do you feel you're a much better player now than you were the last time you faced him, the way you're playing right now in this tournament?
GILLES MULLER: To be honest, the way I'm playing I think I play the same as before. It's just the confidence thing. I know I can beat him, definitely. If I'm serving well, you never know what can happen. If you get to the tiebreaker, one point can change the whole match, like today, also.
So I'm definitely confident that I can beat him, that's for sure. Because I think in tennis I always had it to beat those guys, but it was a confidence thing.

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP