4 Eylül 2008 Perşembe

amerika açık 08 - bayanlarda son 4

yarı finale kalan bütün oyuncuların wta sıralamasında 2.lik şansı bulunduğu göz önüne alınırsa çok çetin geçecek yarı finaller izleyeceğimiz kesin gibi :

serena williams [4] - dinara safina [6]
elena dementieva [5] - jelena jankovic [2]

geçtiğimiz ay olimpiyatlarda yanyana oynayıp altın madalyalarını boyunlarına takan williams kardeşler bu sefer birbirlerine karşı mücadele etmek zorundaydılar.. dün akşamki çeyrek final maçı çok çekişmeli geçti.. gülen taraf ise serena williams oldu ve bir anlamda wimbledon'ın rövanşını aldı.. bunula birlikte amerika açık'taki karşılaşmalarında da durumu eşitlemiş oldu..
maç istatistiklerine bakarsak serena'nın toplam puanlarda sadece 3 puan farkla önde olduğunu görüyoruz.. acelerde, çift hatalarda da biribrlerine çok yakın sayılar var.. venüs williams daha fazla basit hata yapan taraftı ancak bunu daha fazla winner sayısına ulaşarak dengelemeyi başardı..

abla williams 10 kez set puanı şansı yakaladı ve bunlardan hiçbirini değerlendiremedi, bunun yanında serena 2 kez yakaldığı set puanı şanslarını kullanarak maçtan galip ayrıldı..

dün oynanan diğer çeyrek final müsabakasında dinara safina grand slamlerde en yüksek derecesine ulaşan italyan flavia pennetta'yı rahat geçti.. yarı finalde safina ile williams karşılaşacaklar.. kimin kazanmasını istediğim açık.. bu yılın en iyi oynayanı dinara safina, birinciliği de hak ediyor aslında bir yerde..

önceki gün elena dementieva ve jelena jankovic de çeyrek finalde rakiplerini yenmişlerdi.. yarı finalde karşılaşacaklar.. dementieva'nın kazanmasını bekliyorum.. anlayacağınız yine bir rus finali bekliyorum.. olimpiyat finalinin rövanşı olacak gibi.. bu sene olimpiyatlar da dahil bütün grand slamlerde yarı finale en az 1 temsilci çıkarmayı başardı rusya.. avustralya açık ve wimbledon'da 1, roland garros'ta 2 rus vardı.. olimpiyatlarda ise 3 rus oynamış ve 3 ü de madalya almıştı..

bakalım serena williams ve jelena jankovic rus egemenliğine son verebilecekler mi? maçlar cuma günü oynanacak..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP