6 Eylül 2008 Cumartesi

amerika açık 08 - finalin yarısı

roger federer günün ilk yarı final maçında novak djokovic'i 3-1 ile mağlup etmeyi başararak geçen seneki başarısını tekrarladı.. istediğim tarafın değil de tahmin ettiğim tarafın kazanması beni üzse de "önümüzdeki maçlara bakacağız" artık..

hayatımda izlediğim en sıkıcı tenis maçlarından biriydi diyebilirm bu maç için.. djokovic istediği kadar yorgun olsun, istediği kadar morali bozuk olsun çıkıp elinden gelenin en iyisini yapmak zorundaydı.. o ise parmağını bile kıpırdatmamayı seçti.. federer ise geçtiğimiz senelerdeki oyunun oldukça ama oldukça uzağında.. bu yüzden maçta ritim namına hiçbir şey yoktu.. hava desen zaten karanlık, bulutlar sarmış kortun üzerini.. yağmur yağdı yağacak..

ilk sette djokovic servislerinde istediğini bulamadı.. federer ise tam tersine servislerini bu turnuvada hiç bu kadar iyi kullanmamıştı.. yüzde 83 ilk servisin oyuna girme oranı ve 4 ace'e karşılık 0 çift hata.. bir kere rakibinin servisini kırmayı başaran isviçreli ilk seti 6-3 ile aldı.. ikinci sete djokovic harika başladı ki maçtaki en iyi oynadığı bölümdür 2. setin ilk 3 oyunu.. servisleri harikaydı, returnleri harikaydı.. servis kırarak 3-1 önce geçti ancak federer buna hemen cevap verdi durumu 3-3' e getirdi.. iki oyuncu da 4 oyun boyunca servis kullandıkları oyunları aldılar.. 5-5 iken djokovic bir kez daha federer'in servisini kırdı ve kendi servis attığı oyunu da alarak ikinci seti kazandı..

üçüncü set ise ikincinin tam tersi gibiydi.. daha az basit hata yapan taraf bu sefer federer'di bu sette.. 5-5 iken isviçreli raket servis kırmayı başardı ve 7-5 ile üçüncü seti aldı.. son sette ise artık yorgunluktan oracıkta düşüp bayılacağından korktuğum djokovic maça hiç asılmadı.. zaten baştan beri bir isteksizlik vardı.. eskiden kendiyle kavga ederdi maçlarda hata yapınca.. bu sefer umursamaz bir tavırdaydı.. yine seyircilerle tartıştı.. roger federer, sırp raketin servisini 2 kez kırdı ve son seti 6-2 alarak üst üste 5 kez final oynama hakkı kazandı amerika açık'ta..

maçın geneline baktığımızda daha iyi olan taraf federer'di ancak çok bariz bir üstünlüğü göze çarpmadı.. çünkü iki tenisçi de kötüydü ve kötünün iyisi kazandı.. federer, turnuva boyunca yaptığı basit hatalara bu maçta da devam etti.. ancak djokovic'e baktığımızda ondan daha çok (47) basit hata yaptığını görüyoruz.. federer'in servisleri müthişti gerçekten.. bu maçtan önce turnuvada ortalama 13 ace ile oynayan federer bu maçta 20 ace'e imza attı ve sadece 1 çift hatası vardı.. final maçında 25 ace yaparsa gilles muller'i geçip ace istatistiklerinde 1 numaraya oturacak.. djokovic'in üstün olduğu taraf ise file önündeki volelerdi..

sonuçta beklenilenin çok altında bir maç oldu.. gözümde djokovic tarihinde kara bir lekedir bu maç.. yenildiği için değil, mücadele etmemeyi seçtiği için.. kendisine olan saygımı zedelediğini söyleyebilirim..

günün diğer maçı yağmur haberi nedeni ile louis armstrong'a taşındı ve iki maç aynı anda oynandı (1 saat farkla).. arthur ashe'in kapasitesi daha fazla olduğundan biraz fazla dolu gözüküyordu tribünler.. aziz yıldırım olsa merdivenlere oturmalarından şikayetçiydi olabilirdi izleyenlerin..

maçtan önce andy murray'nin 1 set almasının doğal, daha fazlasını yapmasının kendini aşması olacağını söylemiştim.. britanyalı kendini aştı.. ilk seti 6-2 aldığına oldukça şaşırdığım yetmiyormuş gibi ikinci seti de tie-breakle alınca "bizim murray büyümüş" diye düşündüm.. çünkü benim bildiğim murray ilk setten sonra kendini koyverir, anlamsız basit hatalar yapar, maçı kaybederdi.. üçüncü sette tam rafael nadal ritmini bulmuştu ki yağmur damlaları zemini ıslatmaya başladı.. maça bugün devam edilmeyeceği kesin.. bayanlar finali de patladı..

şimdi federer taraftarları bana kızacak ancak isviçreli bu oyunuyla buraya kadar gelebildiyse biraz da şansına geldi.. çok kolay bir kura çekti örneğin.. nadal'ın da kurası çok kolaydı o da tamam.. djokovic ise zaten bu kura konusunda bahtsız ona hiç değinmiyorum.. yorgun djokovic'i, maçta djokovic'ten daha iyi oynarak, yendi.. şimdi bu gece kafasını finalist olarak yastığa koyup mis gibi uyuyacak.. yarı finalin diğer ayağındaki iki oyuncu ise bu gece uyuyabilecek mi acaba? nadal neden geriye düştüğünü düşünüp duracak, murray bu performansını devam ettirebilecek mi onu düşünecek.. sabah olacak, yağmur dinmişse korta çıkacaklar.. en azından 1 saat kortta kalacaklar (ki bence bu maç 5 sete gider).. sonra tekrar otel odalarına dönecekler ve finale konsantre olmaya çalışacaklar.. federer laylaylom çıkacak final maçına ne bir yorgunluk ne bir stres.. zaten rakibi kim olursa olsun final maçını federer alır bu vakitten sonra..

avustralya açık grand slami'ni çin'e taşımayı düşünüyorlar asya-pasifik grand slami adı altında.. döverler adamı.. onun yerine amerika açık'ı taşıyın başka yere.. hem şu "holigan" tenis taraftarlarından da kurtuluruz hem de düzgün organizasyon yapan birileri çıkar belki..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP