1 Eylül 2008 Pazartesi

amerika açık 08 - erkekler dördüncü tur öncesi

bugün oynanacak 4 maç var erkekler 4. tur karşılaşmalarında..

rafael nadal sırp trocki'yi de rahat geçti.. onu zaten şu ana kadar zorlayan tek isim bjorn phau olmuştu.. 4. turda iki kule'nin çarpışmasından ayakta kalan amerikalı sam querrey ile çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek.. sam querrey ile ivo karlovic arasındaki maçın ilk iki seti yakın geçse de üçüncü sette karlovic tamamen çözüldü ve querrey için son set rahat geçti.. nadal buraya gelene kadar hiç set kaybetmedi öte yandan sam querrey ikinci turda 1 set vermişti devilder'e.. sam querrey nadal'ı en fazla phau'nun zorladığı kadar zorlar sanıyorum.. son 2-3 gündür hep yanılıyorum tahminlerimde ama bakalım..

bir başka amerikalı mardy fish 3. turda james blake'i yenmeyi başardı.. hem de 3 setle.. james blake'in yeteneksizliği tavan yapmış anlaşılan.. burada, olimpiyatlarda ağladığı gibi ağlamadı en azından.. belki de mardy yakın arkadaşıdır diye konuşmamıştır yenilgi hakkında.. mardy fish yakında evlenecek ve sağdıcı da james blake olacak.. hoş bir detay.. mardy fish 4. turda gael monfils ile karşılaşıyor.. junior istatistikleri müthiş olan bir oyuncu monfils.. ancak işte bir o yana bir bu yana zıplamasından dolayı sakatlanıyor ve sonuçlarda galibiyet istikrarını yakalayamıyor.. bu yüzden de henüz beklenilen yerde değil..

david ferrer karşısında müthiş oynayan japon kei nishikori 22 maçtır yenilmeyen juan martin del potro ile karşılaşacak.. iki oyuncu da 3. turda 5 sete giden maçlar oynadılar.. del potro'nun galibiyet serisi devam etsin istiyorum diğer yandan da bu genç japon tur atlasın istiyorum.. ne güzel oldu bu turnuva ya..


yine üçüncü turda 5 setlik maçlardan hatta 2-0 geriden çevirdiklleri maçlardan çıkan iki isim, andy murray ve stanislas wawrinka, dördüncü turda karşılaşıyorlar.. ortada bir maç.. yani murray 3-0 da alabilir, maç 5 sete de uzayabilir.. ama bence wawrinka 3 sette bitiremez işi.. wawrinka'nın yanılmıyorsam roland garros'ta 2-0 dan verdiği bir maç var.. bu tekrarlanabilir burada.. murray aslında daha göze hoş gelen tenis oynuyor, iyi olduğu zamanlar tabi.. o çıksın..


yarının maçları ise şöyle..
dün andy roddick andreas seppi'yi rahat geçti.. dördüncü turda fernando gonzalez ile oynayacak.. bir andy roddick - novak djokovic çeyrek finaline doğru gidiyoruz.. novak djokovic dün çok güzel bir maç sonucunda marin cilic'i yenmeyi başardı.. ilk sette iki tenisçi de birbirinin servisini kıramadı ve tie-breakte seti kazanan marin cilic oldu.. ardından iki oyuncunun da ilk servisi oyuna sokma oranları oldukça düştü.. hatta cilic yüzde 50 ile bitirdi maçı.. ama ilk sette neredeyse querrey - karlovic maçındaki kadar etkili servisler izledik.. cilic müthiş bir savunma yaptı.. djokovic vurduğu en ulaşılması güç toplara bile değmeye çalıştı ve değdi de.. ama kanımca şu andaki en iyi sert zemin oyuncusu olan djokovic karşısında direnemedi.. djokovic tommy robredo ile oynayacak.. robredo 3 sette geçti jo-wilfried tsonga'yı..

turnuvanın erkeklerde en büyük sürprizi gilles müller beni şaşırtmaya devam ediyor.. 2-0'dan gelip tommy haas'ı eledikten sonra nicolas almagro'yu da aynı şekilde mağlup ederek adını 4. tura yazdırdı.. bu adam elemelerden geliyor, diğer oyunculardan 3 maç daha fazla oynadı.. ve hala müthiş mücadele ediyor.. 4. turdaki rakibi nikolay davydenko.. o da vatandaşı dimitry tursunov'u 3-0 ile geçmeyi başardı bir önceki turda.. son eşleşme ise bir başka rus igor andreev ile roger federer arasında.. federer dün stepanek'i de deyim yerindeyse patakladı.. federer'i zorlarsa bu adam (andreev) zorlar.. eğer andreev'i de geçerse federer, davydenko'yu rahat geçer ve yarı finaldeki rakibini bekler.. rakibi de büyük ihtimalle andy roddick - novak djokovic eşleşmesinin galibi olacak.. djokovic roddick'i geçse bile çok yıpranmış olacağı kesin..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP