2 Eylül 2008 Salı

amerika açık 08 - bayanlar çeyrek finali öncesi

tek bayanlarda çeyrek final eşleşmeleri bugün oynanan maçlar neticesinde belirlendi.. kuralar çekildiğinden beri merakla beklenen eşleşme gerçekleşti ve williams kardeşler birbirleriyle oynayacaklar.. evet wimbledon 2008 finalinin normalin yarısında rating almasına neden olduğunu düşündüğüm bu iğrenç tenisi, final maçında görmektense daha önceki turlarda görmeyi tercih ederim..

flavia pennetta [16] - dinara safina [6]
serena williams [4] - venus williams [7]
elena dementieva [5] - patty schnyder [15]
sybille bammer [29] - jelena jankovic [2]

flavia pennetta süratle gelen amelie mauresmo'ya dur demeyi başardı.. hem de sadece 3 oyun vererek, ikinci seti love set olarak sonuçlandırarak.. bu pennetta'nın kariyerinde büyük bir adım.. 26 yaşındaki italyan daha önce hiçbir grand slam'de çeyrek final görememişti.. çeyrek finaldeki rakibi ise çetin ceviz.. dinara safina.. anna-lena grönefeld karşısında her zamanki etkili oyununu oynadı ve maçı set vermeden ve tıpkı pennetta gibi ikinci seti 6-0 alarak kazandı.. bu sene zaten onun senesi ve bir çok tenis otoritesi yakaladığı bu çıkışla 1 numarayı onun hak ettiğini söylüyor.. flavia pennetta'nın kazanmasına izin vereceğe benzemiyor.. zaten önceki karşılaşmalarına bakarsak 4-0 lık safina üstünlüğü görüyoruz..

bugün venus willimas, polonyalı agnieszka radwanska'ya acımadı ve 6-1 ve 6-3lük set skorları ile çeyrek finale çıktı.. ezeli rekabette 8-8lik beraberlik var.. williams kardeşler daha önce toplam 16 kez karşılaşmışlar profesyonel düzeyde ve bunları da eşit olarak bölüşmüşler.. sert zeminde ise 6-5 küçük kardeşin, serena'nın, üstünlüğü mevcut..


tablonun alt tarafında ise dementieva dışında beklediğim sonuçların aksi oldu..

patty schynder sloven katarina srebotnik'i, ilk seti kaybetmesine rağmen, yenmeyi başardı.. tam 10 yıl önce burada yine çeyrek finale çıkmıştı; bu kadar sene sonra bunu tekrar gerçekleştiriyor.. schnyder'in kariyerinde çeryek ve yarı finaller var ancak srebotnik 4.turdan ötesini görebilmiş bir oyuncu değildi.. bu sene de bunu gerçekleştiremiyor.. dementieva da kendi evindeki olimpiyat oyunlarında harika bir performans gösteren li na'yı çok rahat geçmeyi başardı..
schnyder ve dementieva daha önce tam 16 kez karşılaştılar.. 9-7 dementieva üstünlüğü bulunuyor bu maçlarda.. ancak sert zeminde 5-3 schnyder üstünlüğü mevcut.. bu sene iki kez karşılaştılar, biri sert biri çim zemin omak üzere, ikisinden de dementieva mutlu olarak ayrıldı.. ilk karşılaşmalarının üzerinden 11 yıl geçmiş (demeniteva 15 yaşındaymış o zamanlar).. dementieva'nın 483 numara olduğu günlerde moskova'da bir indoor turnuvada karşılaşmışlar ve o zamanların 28 numarası patty schynder iki setle galip ayrılmış bu maçtan..

sybille bammer de marion bartoli'yi mağlup etmeyi başardı 4. turda.. oldukça gitgelli bir maç oldu.. ilk seti tie-break ile kazanan avusturyalı raket ikinci seti 6-0 kaybetti.. son sette tekrar kendini bulan bammer son seti 6-4 kazanarak adını çeyrek finale, son 8 tenisçi arasına, yazdırmayı başardı.. rakibi dünya sıralamasının 2 numarası jelena jankovic.. jankovic caroline wozniacki'yi yenerek beni üzmeyi de başardı.. tabi danimarkalı raket umarım bu maçları hep deneyim hanesine yazıyordur.. çünkü seneye bir grand slam 4. turunda 1-0 öne geçtikten sonra maç kaybederse artık gençliğine veremeyeceğiz.. zira bu sene edinebileceği kadar deneyim edindi.. umarım seneye harikalar yaratır..
jankovic ile bammer arasında daha önce 7 maç oynandı ve bu maçlarda sırp raket 6-1 ile açık ara önde.. ki bu karşılaşmaların 6'sı sert zemin müsabakası.. bu sene iç karşılaşmayan bu iki oyuncu geçtiğimiz seneki amerika açık'ta 4.turda karşılaşmışlardı ve kazanan taraf jelena jankovic olmuştu..

1 yorum:

fedex 3 Eylül 2008 04:06  

venus ve serena tenis ziyafeti tam gaz sürüyor.....onlar gerçek şampiyonlar tenisten pek anlamayan kıskançlara rağmen yollarına devam ediyorlar.....venus ve serena mükemmelsiniz......

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP