3 Ağustos 2008 Pazar

safina devam ediyor

dün yağmur nedeniyle geç saate sarktı yarı finaller.. marion bartoli dominika cibulkova karşısında oldukça iyi oynuyordu yağmur arasından önce.. ilk seti almıştı ve momentum ondan yanaydı.. ancak yağmur araları tüm konsantrasyonunu bozmuş olacak ki cibulkova ikinci seti 6-4 üçüncü seti de 6-3 alarak finale çıkmayı başardı.. "yağmurun yağması işime yaradı çünkü soyunma odasına gidip koçumla konuşma fırsatı buldum.. onunla konuşmak hiç kolay olmadı zira çok sinirliydi.." diyen slovak raket 3 saatlik yağmur arasının kendisi için iyi olduğunu belirtti..

ikinci yarı final maçında belaruslu genç yetenek victoria azarenka'yı eleyen dinara safina finalist olmayı başardı.. ilk seti rakibine oyun vermeden kazanan safina, ikinci seti 6-2 kaybetmesine rağmen üçüncü sette toparlandı ve seti 6-3 alarak adını finale yazdırdı..
finaldeki rakibi cibulkova ve final maçı için "çok zorlu bir rakip olacak, bunu bu hafta kanıtladı.. bazi çok iyi oyuncuları yendi, fakat bu maç farklı bir maç.. ben sadece kendime ve oyunuma odaklanıp, agresif olmaya çalışacağım.. bakalım kim daha güçlü olacak yarın.." dedi..

ve bugün oynanan final maçında dinara safina'nın daha güçlü olan taraf olduğunu gördük.. servislerinde sorun yaşayan cibulkova, kort içinde dünkü rahatlığında hareket edemedi.. maçı 6-2 ve 6-1 lik set skorları ile kaybetti.. dominika cibulkova'nın ilk servislerden puan kazanma oranı yüzde 50 'nin altında.. ikinci servislerden puan kazanma oranı haliyle daha düşük.. sadece yüzde 29.. ilk setin sonlarına doğru birazcık varlık gösterebildi slovak raket onun dışında maçın hakimi dinara safina idi.. "genelde bir hafta turnuva kazanırsam diğer hafta ilk turda elenirim.. bu üst üste kazandığım ilk kupa.." diyen rus raket bu seneki çıkışını sürdürdü.. pazartesi günü dünya sıralamasının 7. basamağında göreceğiz onu..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP