3 Ağustos 2008 Pazar

cincinnati'de final

finalin adı :
andy murray - novak djokovic

bugün oynanan ilk maçta britanyalı andy murray, uzun hırvat ivo karlovic'i 6-4lük iki setle geçmeyi başardı.. demiştim daha önce servislere her zaman güvenilmez ivo efendi.. federer'e ve kohlschreiber'a karşı setleri tie-break'e taşıyıp, orada servisleri ile başarılı olmuştu karlovic ama bugün olamadı.. murray 13 servis kırma şansı elde etti ve bunların 4 ünde başarılı oldu.. kendi servisini de 2 kez kırdırdı..
maçtan sonra murray şunları söyledi:
"bugünle birlikte karlovic ile toplam 3 kez oynadım ve hepsinde de servisini kırmayı başardım.. bugün dört kez kırdım daha önce indian wells'te ve san jose'de de yanılmıyorsam üçer kez kırmıştım.. harika servisleri olduğu ortada ancak ben geçmişte onun servislerini iyi analiz ettim.. bugün de öyle oldu.." haklı da murray.. karlovic federer'e karşı 22, kohlschreiber'e karşı da 24 ace ile oynamıştı.. dün sadece 6 ace gönderebildi..
bu sonuçla birlikte andy murray atp sıralamasında kariyerinin en yüksek basamağına ulaştı.. pazartesi günü altıncılıkta onun adı yazacak..

günün ikinci maçında ise novak djokovic "sizin altınızda ezilmeyeceğim" mesajı gönderdi federer ve nadal'a.. sıfıra karşı servis oyununu kazanarak maça başladı nole.. ardından sıfıra karşı servisini kırdı nadal'ın.. yaptığı iş nadal'ın forehandinin olduğu taraftaki yan çizgiye çok yakın, hatta çizginin üzerine toplar atmaktı.. bunların neredeyse hiçbirini karşılayamadı ispanyol raket.. böyle böyle 5 oyun üst üste alarak 20 dakikada 5-0 öne geçti.. ardından karşılıklı alınan servis oyunları ile ilk set 6-1 bitti.. ilk sette rafael nadal sadece 11 puan alabilmişken , djokovic'te bu sayı 25 idi..

ikinci sette oyun çok daha dengeli hale geldi.. iki oyuncu da karşılıklı servis attıkları oyunları almayı başardılar.. novak djokovic bir servis kırma puanı çevirmeyi başardı.. ikinci setin sonlarına doğru oyununu yükselten taraf yine djokovic oldu.. 5-5 iken nadal'ın servisini kırmayı başardı ve kendi servis kullandığı son oyunu da alarak seti 7-5 maçı da 2-0 kazanmayı bildi..

böylece djokovic, mayıs ayından bu yana yenilmeyen rafael nadal'ın bileğini büken ilk raket oldu.. rafael en son ayağından sorunlar yaşadığı maçta, roma'da, juan carlos ferrero'ya yenilmişti.. nadal dünya sıralamasının zirvesine yerleşmek için ayın 18'ini beklemek zorunda artık..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP