3 Haziran 2010 Perşembe

toprak kort ve şahin gözü

Dün akşam, Djokovic ile Melzer arasındaki çeyrek final maçında toprak zeminde Şahin Gözü gerekli mi tartışması yeniden alevlendi. Son sette Melzer 5-4 önde iken ve maç için servis kullanıyor ike, 0-15'te Djokovic'in bir topu yan çizgiye çok yakın düştü. "Dışarıda" kararı gelmeyen topa Melzer itiraz etti. Sandalye hakemi Bernardez hemen inip izi kontrol etti ve topun dışarıda olduğuna kanaat getirdi. O sırada fileden sarkan Djokovic çıldırdı. Ama maçın bu dakikasında soğukkanlı kalması gerektiğini bildiğinden ve Fransızları karşısına almak istemediğinden fazla itiraz edemedi. Daha sonra resmi olmayan bilgisayar programı ile topun izi incelendiğinde çok az da olsa çizgiye temas ettiği görülmüş. 0-30 olacakken 15-15 olan oyunda iki maç puanı çevirmişti Djokovic ve iki de servis kırma şansını kullanamamıştı.

Basın toplantısında Djoker'e bunlar soruldu.
- Son oyundaki passing shot, sana göre içeride miydi_
- Tartışılır. İçerdeyse içeride. Bilmiyorum tam olarak. Benim durduğum açıdan içeride gözüküyordu. İz ile çizgi arasında boşluk yoktu ki bu top içeride demektir.
Q. Your passing shot on the last game, was it touching the line for you?
NOVAK DJOKOVIC: We can talk about this. If it was, it was. I don't know, really.
From my side and from my perspective, it was looking good. There was no space between the line and the mark, and that means the ball is good.
- Şahin Gözü'nün topun içeride olduğunu gösterdiğini biliyor musun? Kimse sana bunu söyledi mi?
- Ne diyebilirim? Sızlanamayım mı, ne yapayım? Bilmiyorum, hayat böyle işte.
Q. Do you know that Hawk Eye showed your passing shot was good, just barely? Did anybody tell you that?
NOVAK DJOKOVIC: What can I say? Should I complain or what? I don't know. This is life.
- blablabla... Şahin Gözü'nün toprakta da kullanılması gerektiğini düşünüyor musun?
- Hayır bunun bir anlamı yok. İzi zaten görebiliyorsun. Yıllarca deneyim kazanmış bir sandalye hakemi için böyle bir hata yapmak inanılmaz...
Q. To get back to the line call and Hawk Eye, you said, What can you do? Well, you are a member of the player council, and as a player on the council, you could suggest to the Grand Slams that Hawk Eye is adopted on clay as it is anywhere else.
NOVAK DJOKOVIC: No, I don't think there is any sense on getting Hawk Eye on clay courts. You can see the mark. I mean, for somebody there is a chair umpire and so many years and years experience, and to make such a mistake at that point is unbelievable, you know.

1 yorum:

Anti-Kahraman 3 Haziran 2010 17:28  

guzel blog.boyle bilgilerle daha da guzel.aldim takipe yigidim (:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP