30 Mayıs 2010 Pazar

gün sonu: rg 2010 - gün 7

Bahtsız Hewitt yine yenildi. Yayında da sıkça bahsettiğimiz gibi Roland Garros'ta son beş senede dördüncü kez karşılaştı Nadal ile Hewitt ve bu müsabakayı da kaybetti. İlginç bir istatistik çıkartmaya çalıştım ama olmadı. 2008 Wimby'de ve 2009 Amerika Açık'ta Federer ile oynadı Avustralyalı, geçen yıl Roland Garros'ta da Nadal ile oynamıştı. Bu üç turnuvada da oynadığı tenisçiler favoriydi ve kaybettiler. Oradan istatistik çıkartamadık çünkü eskiye gidince öyle değildi durum. Nadal bugün yine bildiğimiz gibiydi. 

Andy Roddick de bildiğiniz gibi. Sen git, Gabashvili'den set alama. E toprak sezonu öncesi, yok evlilik yıldönümüdü, yok karnım ağrıyordu diye hazırlanmazsan olacağı bu. Hazırlandığı sezonlarda kötü olan performansı yerin dibine geçti. Djokovic ise Hanescu gibi "tricky" bir rakibe bir set verdiği müsabakayı kazanarak Robby Ginepri'nin rakibi oldu.

Evet Ginepri tablodaki son Amerikalı olurken, iki İspanyol'dan dehşet verici sonuçlar geldi. Eski şampiyonlardan Juan Carlos Ferrero, harika geçirdiği Güney Amerika toprak sezonunun ardından geldiği Roland Garros'ta üçüncü turda Amerikalı rakete beş sette mağlup oldu. Ginepri Fransa Açık'taki üçüncü galibiyetini alırken, Paris'e gelmeden önce bu yıl sekiz maça çıktığını ve bunlardan yedisini kaybettiğini de hatırlatmak isterim. Amerika'nın oyunu bunlar hep...

Diğer şok daha da vurucu. David Ferrer. Nadal'dan sonra belki de en favori isimdi. Harika bir hazırlık dönemi geçirdi. Ama üçüncü turda Jurgen Melzer'den set alamadı. Set alamamayı bırakın sıfıra karşı kaybetti ikinci seti. Çok büyük hayalkırıklığı...

Günün erkeklerde en heyecanlı maçı Fernando Verdasco ile Philipp Kohlschreiber arasındaydı. Beş setleri çok seven Alman raket bu müsabakayı da son sete taşımayı başardı. Dördüncü setin sonlarına doğru ayağındaki yaralar artık dayanılmaz acı vermeye başlayan Verdasco tie-break'e götürmeyi başardığı seti kaybetti. Biz Emre Yazıcıol ile birlikte maçtan çekileceğini düşünürken o ikinci bir tıbbi mola bile almadan devam etti son sete. Set ilerledikçe ağrıları ve acısı azalan FeVer üst tura çıkan taraf oldu. Bu kadar çok turnuva oynarsa sakat sakat, sezonun ilerleyen aylarında patlayabilir. Dördüncü turdaki rakibi vatandaşı Nico Almagro olacak.

Rafael Nadal'ın rakibi ise genç Brezilyalı Thomaz Bellucci. Bir önceki gün beş setlik bir maçtan sağ çıkan 31'lik Ivan Ljubicic'e set vermeden galip geldi. Belluci son 16'ya kalarak kendisinden beklediğim sürprizi yaptı. Nadal'dan alabileceği bir set bunu bine katlar.

Kadınlarda Serena Williams ilerlemeye devam ediyor. Genç raket Pavluçenkova karşısında ilk seti 6-1 kazandıktan sonra ikinci sette bocaladı Amerikalı. 5-0 geriye düştükten sonra maçı soğutma çabalarına girdi. Hastalık bahanesi ile doktor çağırdı, ateşini ölçtürdü kort değişimi sırasında. Bu sırada Pavluçenkova da oyundan soğudu. Döndükten sonra servis oyununu alan Williams, Rus raketin servisini kırmayı başaramayınca ikinci seti 6-1 ile kaybetti. Son sette ateşi birden düşmüş olacak ki 6-2'lik skorla galip geldi ve dördüncü tura yükseldi.

Dünden yarım kalan maçta Aravane Rezai ile Nadia Petrova dört oyun daha oynadılar. İlk üç oyunda bütün servisler kırıldı. Dördüncü oyunda ise Petrova servisine tutunmayı başardı ve 20 dakikada korttan galip ayrılan taraf oldu. O sırada diğer kortta Marion Bartoli, Shahar Peer'i konuk ediyordu. Biliyorsunuz ki kendisi Rezai'yi kıskanıyor zira basın ona daha çok ilgi gösteriyor. İran asıllı tenisçinin elenmesinden sonra bir gazla galip gelebilirdi, olmadı. İsrailli Peer son 16'ya kaldı. Korttan anons yaptırsalardı Rezai maçı 2-2 diye belki işler değişirdi. Ehere ehere.

Akşam seansında Jankovic yarın korta çıkmak istemedi ve Alona Bondarenko karşısında iki sette galip geldi. Elbisesinde modifikasyonlar vardı. Uçmadı önceki günkü gibi. Jankovic'in rakibi Daniela Hantuchova. Beklenmedik bir şekilde dördüncü tur görenlerden Slovak raket. Avustralya derbisinden galip ayrılan isim ise Jarmila Groth oldu. Rodionova'yı üç sette geçen Slovak asıllı tenisçi Yaroslava Shvedova ile karşılaşacak son sekize kalma mücadelesinde. Akşama doğru biten bir müsabaka daha vardı. Bir başka Avustralyalı Samantha Stosur, bu seneki süper gidişini dördüncü tur ile süsledi Paris'te. Ancak rakibi henüz belli değil.

Kuralar çekildiğinden beri heyecanla beklenen Maria Sharapova-Justine Henin maçı karanlık basması nedeni ile tamamlanamadı. İlk sette servislerinde bocalayan Rus raket, 4-0 geriye düşmesinin ardından toparlandı ve üçüncü servis oyununa tutundu. Bu dakikadan sonra maça daha fazla ortak da oldu. İlk set için çok geçti artık ve o set Juju'nun muhteşem tenisiyle 6-2 Belçikalı lehine yazıldı. Şunu söyliyeyim taraf tutmuyorum bu maçta. Tutamıyorum ikisi de sevdiğim tenisçiler. Ama yayına girmeden önce Emre Yazıcıol'a Sharapova'nın kazanacağını düşündüğümü söylemiştim. Ki benim ne kadar iyi bir Juju fanı olduğumu bilen bilir. Rus raket beni yanıltmadı en azından bir set alarak. Bu kadar kolay bırakacağını düşünmüyordum. Serviste ritmi bulursa çok tehlikeli şeyler yapabilecek kapasitede bu turnuvada. Juju'nun da kazanmasını isterim bir yandan. Değişik duygular içerisindeyim...


Günün Sonuçları:
[2] R Nadal (ESP) d [28] L Hewitt (AUS) 63 64 63
[3] N Djokovic (SRB) d [31] V Hanescu (ROU) 63 36 63 62
T Gabashvili (RUS) d [6] A Roddick (USA) 64 64 62
[7] F Verdasco (ESP) d [30] P Kohlschreiber (GER) 26 63 63 67(1) 64
[22] J Melzer (AUT) d [9] D Ferrer (ESP) 64 60 76(1)
[11] M Youzhny (RUS) d V Troicki (SRB) 26 76(4) 62 63
[24] T Bellucci (BRA) d [14] I Ljubicic (CRO) 76(4) 62 64
R Ginepri (USA) d [16] J Ferrero (ESP) 75 63 36 26 64
[19] N Almagro (ESP) d O Dolgopolov Jr (UKR) 63 63 64

(1) S Williams (USA) d. (29) A Pavlyuchenkova (RUS) 61 16 62
(4) J Jankovic (SRB) d. (27) A Bondarenko (UKR) 64 76(3)
(7) S Stosur (AUS) d. (Q) A Pivovarova (RUS) 63 62
(18) S Peer (ISR) d. (13) M Bartoli (FRA) 76(7) 62
(19) N Petrova (RUS) d. (15) A Rezai (FRA) 67(2) 64 108
(23) D Hantuchova (SVK) d. (16) Y Wickmayer (BEL) 75 63
Y Shvedova (KAZ) d. (28) A Kleybanova (RUS) 62 46 60
(WC) J Groth (AUS) d. A Rodionova (AUS) 63 57 62
(12) M Sharapova (RUS) vs. (22) J Henin (BEL) 26 63 yarım kaldı

(Foto: Getty/Reuters/AP)

1 yorum:

nuage 30 Mayıs 2010 04:08  

Verdasco'nun kazanmasına Spooky ile birlikte epey sevindik. E tabii ki Nadal'ın kazanmasına da... Verdasco'nun o eski RG maçındaki gibi bir maç izletmesini istiyorum ben. Nadal ile olabilir tekrar. Çok seviyorum Nando'yu Dasco'yu ama, o bâzen böyle yarı yoldu bırakıyor beni. Neyse ki dün öyle yapmadı, sağolsun.

Serena Wiliams'ın, bu, oyuncuyu maçtan soğutma çabalarından bıkmış durumdayım. Maçta geriye düştüğünde nasıl bir doktorculuk oynama hevesi geliyor anlamıyorum. Doktor karşıdaki, hasta hep o... Bıktım ve artık Serena'yı sevilmeyenler değil, direkt nefret edilenler listesine alıyorum. Pavlyuçenkova'nın onu alt edebileceğini düşünmüştüm maçı izlerken. Sonra bilgisayar başından bir kalktım. Geldiğimde bizim azman onu yenmişti. Üzüldüm... Oyuncuyu oyundan soğutursa olacağı bu.

Şarapova-Henin... Bilerek en sona bıraktım bunu. İlk set için söyleyecek bir şeyim yok. Şarapova sonuna kadar ortada yoktu. Henin tek başına oynadı ve seti bileğinin hakkıyla 6-2 aldı. Sonraki sette ise bir şeyler olacağı ilk setin sonlarından belliydi. Çünkü, Şarapova oynamaya başlamıştı. Nitekim öyle de oldu: Önce "égalité"ler geldi (Spooky ile gülüyorduk habire bunlara da. Eğlenceliydi..). Sonra da Şarapova'nın yükselişi... İkinci setin 6. ya da 7. oyununda bir sayısı vardı Mariya'nın... İşte orada "Tamam. Maç daha bitmedi." dedim... Ki öncesinde Spooky ile "Maç bitti. Henin şimdi servis kırar. Maç biter." muhabbeti yapmıştık. Öyle olmamasına çok sevindim. Şarapova ikinci sette momentumu yakaladı ya, esiyordu kortta tek başına. Henin izliyordu onu. İlk setin öcünü aldı resmen. Şaşırtıcıydı. Yarın (Artık bugün oldu ya, neyse.) neler olacak, bekleyip görelim.

Bu arada, çirkef Fransız seyircisine ne demeli? Bu adamlar gerçekten tenis izlemeyi bilmiyorlar. Bunlara birinin öğretmesi lâzım şunu. Çok sinir bozucu olabiliyorlar.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP