1 Haziran 2010 Salı

gün sonu: rg 2010 - gün 9

Maalesef ki turnuva başında yaptığım tahmin tuttu. Justine Henin kazanacak gibi oynamıyordu turnuva öncesinde. Aksi gibi de kuralar çekildiğinde gördük ki yolu çok zorluydu. Arka arkaya 5 gün korta çıkması mazeret değil. O, elenmesinin sebebinin yüzde 5’idir en fazla. Üçüncü turda Sharapova karşısında da izledim hatta anlattım maçın ilk iki setini. Henin’in servis performası maç içerisinde kötüleşiyor.

Bugünkü maçta Stosur karşısında ilk setti servis yüzdesi iç açıcı olmasa da iyiydi. İlk servislerinin yüzde 55’i oyuna giriyor, bu oranın da yüzde 76’sı sayı oluyordu Henin adına. Ancak 6-1 kaybettiği ikinci sette, ilk servisin oyuna girme oranı yüzde 44, bu orandan puan çıkartma yüzdesi ise 57.

Hal böyle olunca ilk seti kazanan Juju diğer setlerde göçüyor. Sharapova karşısında eğer ki müsabaka ertesi güne sarkmasaydı ben yine Henin’in kaybedeceğini düşünüyordum. Ertesi gün son seti oynanan maça yeni bir karşılaşma gözüyle baktı Belçikalı ve ilk set oynayarak kazandı. Stosur ise fevkaladenin fevkinde bir servisçi.

Avustralyalı raket bu yıl kariyerinin en iyi derecesini yaptı ve 7. sıraya kadar yükseldi sıralamada. Roland Garros’ta da iyi bir sonuç alacağı belliydi. Geçen sene yarı final oynadığı yerde bu sene gizli favorilerdendi aslında. Stuttgart’ta final oynadı Henin’e yenildi, Charleston’da şampiyon oldu, Madrid’de Martinez Sanchez’i geçti ama çeyrekte Venus Williams’a elendi. Burada dördüncü turdan itibaren zor bir kura çekti. Bu zor kuranın ilk basamağını da Henin’i yenerek atladı hem de Stuttgart finalinin rövanşını almış oldu.

Henin’in mağlubiyetinde havanın iğrenç oluşunun da etkisi yadsınamaz. Tenisçiler genelde özellikle toprak zeminde oynarken böyle kapalı, ağır havaları sevmezler. Juju da zaten basın toplantısında bundan bahsetmiş. Stosur daha az etkilenen taraftı koşullardan. İki tenisçi de aslında psikolojik olarak güçlü raketler. Duygu patlaması yaşadıklarını pek az gördüm. Henin daha narinmiş demek ki.

Serena Williams ise Shahar Peer karşısında hiç zorlanmadan tur atlayarak çeyrek finalde Samantha Stosur’ın rakibi oldu. Amerikalı raket geçen sene çeyrek finalde şampiyon Kuznetsova’ya yenilmişti.

Hantuchova, Jelena Jankovic için çok hafif kaldı. İlk sette dokuzuncu oyuna kadar servis kırılmadı. Slovak raket 4-3 öndeyken Jankovic önce servis oyununu aldı ardından servis kırarak avantajı eline geçirdi. Sonra üst üste 6 oyun kazandı. İlk seti 6-4 ile hanesine yazdırıp ikinci sette de 3-0’lık bir üstünlük yakalayınca zaten mental olarak zayıf bir isim olan Daniela bıraktı mücadeleyi.

Geçen yıldan beri üstüne koyarak tırmanmaya başlayan Shvedova, çeyrek finali görmeyi başardı en sonunda. Turnuvaya wildcard ile katılan Slovak asıllı Avustralyalı Jarmila Groth’u iki sette geçti ve Jankovic’in rakibi oldu. Fransa Açık’tan daha hızlı olan Amerika Açık’ta geçmeyi başarmıştı rakibini geçen yıl.

Önceki gün ise tablonun alt tarafındaki çeyrek finalistler belli olmuştu. Francesca Schiavone dokuz yıl aradan sonra tekrar Roland Garros’ta çeyrek final görmeyi başardı. Maria Kirilenko’ya set vermeden galip geldi İtalyan. Bir italyan böyle tur atlarken diğeri dördüncü turda veda etti turnuvaya. Pennetta, 3 numaralı seribaşı Caroline Wozniacki’ye üç sette boyun eğdi. Danimarkalı’nın Sikiyavone’yi geçemeyeceğini düşünüyorum. En kolay rakip Dementieva’ya gelnişti dördüncü turda. O da zaten çok rahat kazanarak çeyrek finale yükseldi. Rakibi vatandaşı Nadia Petrova olacak. Venus Williams’ın elbisesi geçen gün korta çıkmayınca Petrova elbisenin içindekini rahat geçti.


(1) S Williams (USA) d. (18) S Peer (ISR) 62 62
(4) J Jankovic (SRB) d. (23) D Hantuchova (SVK) 64 62
(7) S Stosur (AUS) d. (22) J Henin (BEL) 26 61 64
Y Shvedova (KAZ) d. (WC) J Groth (AUS) 64 63

Erkeklerde bugün Thomaz Bellucci beklediğim gibi direnç gösterdi. Set alamasa da ileride daha iyi bir oyuncu olacağının sinyallerini verdi. Bazı oyunlarda Nadal ile başabaş oynadı. Nadal’ın çeyerkteki rakibi Almagro. İki yıl önce çok feci bir mağlubiyet almıştı vatandaşından Almagro. Bugün bir başka İspanyol Verdasco’yu dört sette turnuva dışına itti. Verdasco da yayında değindiğimiz gibi çok kötü bir tercihle, Nice’de oynayarak geldi buraya. Üçüncü turda Kohlschreiber karşısında beş sete zar zor götürdüğü mücadeleyi sakat sakat tamamlamıştı. Bir başka tek el backhand sahibi Almagro ona dur dedi. Umarım daha akıllı olur ileride. Fernando akıllı olsun!

Şu ana kadar erkekler tablosunun iki sürpriz ismini karşılaştıran mücadelede Jurgen Melzer, Teimuraz Gabashvili’yi geçti dört sette. Melzer’in Ferrer’e set vermemesi başlı başına bir olaydı zaten. Kariyerinde Grand Slamlerde üçüncü tur ötesi olmayan Avusturyalı raket çeyrek finale yükseldi. Barbara Schett sevinmiştir. Son sekizdeki rakibi Novak Djokovic oldu. O da garip bir şekilde oynuyor. Bugün son iki sette muazzam tenis oynadı. Ama o 1 seti kaybetmeden rahat etmiyor.

Önceki gün Philipp Chatrier’de günün son maçında korta çıkan son Fransız Tsonga maçı tamamlayamadı. Youzhny’e de piyango vurmuş oldu böylece. Andy Murray beklenildiği üzere finalleri göremeden turnuvaya veda ederken Berdych onu üç sette geçmenin güveniyle Youzhny karşısına çıkacak çeyrek finalde.

Ve geçen yılın finalinin rövanşı. Söderling berbat bir toprak sezonunun ardında iyi oynuyor Paris’te. Cilic’i üç sette geçen İsveçli, Mats Wilander’in de sırıtık sırıtık dolaşmasına neden oluyor. Federer de vatandaşı Wawrinka’yı üç sette yenerek kaldı son sekize.

[2] R Nadal (ESP) d [24] T Bellucci (BRA) 62 75 64
[3] N Djokovic (SRB) d R Ginepri (USA) 64 26 61 62
[19] Nicolas Almagro (ESP) d [7] F Verdasco (ESP) 61 46 61 64
[22] Jurgen Melzer (AUT) d T Gabashvili (RUS) 76(6) 46 61 64

3 yorum:

Spooky 1 Haziran 2010 02:10  

Stosur hit for haiti'de bile basit hatalarıyla çıldırtmıştı beni. Azaltırsa Serena karşısında şansı olur umarım.

Çevirmeye üşendim kimse kusura bakmasın.

Yaroslava Shvedova reached QF #frenchopen. Is 1st ever from KAZ in QF of Grand Slam. Elena Likhovtseva reached 4th round at US Open 1994.

There are 7 different countries represented in this year's Women's Singles QF at the #frenchopen, equalling the record last set in 1997.

Rafael NADAL is 20-0 in his last 20 matches against fellow Spaniards. Juan Carlos FERRERO the last to trump him (Rome 2008) #frenchopen

Rafael NADAL has played 44 sets on clay in 2010. He has won 42 and lost 2. Nicolás ALMAGRO has taken one of these two off him

Serena Williams has only lost 3 Grand Slam matches in which she won the opening set, last time against Capriati at 2004 US Open.

Bunlar hep bilgi... Aklınızda tutun.

lembo 1 Haziran 2010 08:00  

nadi petrova ana tablonun alt tarafını resmen hadım etti.. kıyım yaptı.. helal olsun.. dementieva finale gider gibi geliyor bundan sonra.. erkeklerde berdych hala set kaybetmemiş vaziyette.. nadal yavaş yavaş ısınıyor.. djokovic'in geleneksel yarı final elenişi için geri sayım sürüyor.. son 3 gün..

Unknown 1 Haziran 2010 13:39  

bence de dementieva final görebilir. stosur yine akıllıca oynarsa serena karşısında galibiyet alabilir. erkeklerde federer-nadal finali olacak galiba.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP