3 Haziran 2010 Perşembe

rg 2010: karavana dedik ama...

2009'un ağustos ayında kariyerinde hiç WTA tekler şampiyonluğu bulunmayan Samantha Stosur, beşinci finalinde de Los Angeles'ta Flavia Pennetta'ya mağlup olunca "Karavana Sam" lakabını uygun görmüştüm kendisi için. Sonraki iki finalinden de şampiyonluk çıkartmayı başarmıştı Avustralyalı. Bu yıl Roland Garros'ta ana tablonun en zorlu bölümünden gelen isim Stosur. Henin-Masha maçının galibi olan Henin'i geçmeyi başaran Samantha, Serena ile karşılaştı çeyrek finalde. Müthiş bir müsabakanın ardından kazanan da o oldu.

İlk sette çok rahat oynayan Stosur beşinci oyunda kendi servis oyununu alıp durumu 3-2'ye getirdi. Ardından maçtaki ilk servis kırmayı gerçekleştiren Avustralyalı ardından kendi servisini de kazanıp durumu 5-2 yaptı. Daha Williams ne olduğunu anlayamadan ilk seti servis kırarak bitiren Sam, ikinci sete de harika başladı. Kendi servis oyununun ardından Serena'nın servisinde oyunu kazanma puanları yakalayan Stosur bunları değerlendiremeyince 1-1 oldu ikinci sette. İki raketin de file önünde başarılı olduğu ikinci setin sekizinci oyununda servis kırarak maçı kazanmak adına çok büyük adım attı ve 5-2'lük üstünlüğü yakaladı Stosur. Fakat Serena bu setin başlarında çevirdiği üç servis kırma puanında olduğu gibi yine pes etmedi. Hemen servis kırarak sete dengeyi getirdi Amerikalı. Tie-break'e taşımaya başardığı bu ikinci seti 7-2'lik tie-break oyunu ile hanesine yazdırarak umutlandı.

Yine karşılıklı servis kırmalarla başlayan son sette 5-4'e kadar dengede gelen oyunda Stosur yaptığı basit hatalarla Amerikalı'ya maç puanı verdi. Bunu çevirmeyi başaran Avustralyalı 7-6 öne geçmeyi başardığı son sette 8-6 ile galip gelerek kariyerinde bir ilki başardı.

Neden Karavana Sam dediğimi bir kez daha ispatlamış oldu ayrıca. Maç genelinde bulduğu 13 servis kırma puanından (ki üç tanesi arka arkaya olmak üzere) sadece beşini değerlendirebildi. Özellikle ikinci setteki yedide birlik oran çok fena. Serena Williams ise 2002'deki şampiyonluktan bu yana özlediği Roland Garros kupasına bu sene de ulaşamayacak.

Yarı finalin diğer isim Jelena Jankovic oldu. Yaroslava Shvedova’yı zorlu geçen iki sette mağlup etmeyi başardı JJ. Amerika Açık’taki sürprizi hala hafızalarda Kazak raket Shvedova’nın. Orada Sırp’ı üç sette geçerek büyük bir başarıya imza atmıştı. O sıralar İpek Şenoğlu’nun çiftler partneriydi. Bu yılın başında ayrıldılar. Kazak raket servis+forehand konusunda çok iyi. Bu müsabakayı izleyemedim ama skorlarını takip ettim. İlk servisi kıran Shvedova oldu. Jankovic cevap vermeyi başardı her defasında. İki kez yarı finale çıkmayı başardı burada Sırp raket. 2007’de Juju’ya ve 2008’de Ana’ya yenilerek elendi ki ikisi de o senenin şampiyonu olan raketler. Bu sefer Stosur var karşısında. Çok yakın bir maç olacak. Bu arada yarı finale kalan dört ismin de Grand Slam şampiyonluğu yok. Cumartesi günü yeni bir şampiyonumuz olacak!

Shvedova bir senedir yükselişte. Burada seribaşı olmayı kılpayı kaçırdı. Geçen yıl üçüncü turda Sharapova’ya elenmişti. Bu sene topladığı puanlarla ilk 30’a girebiliyor. Kariyerinin en yüksek derecesine ulaşacak haftaya Kazak raket.


(7) S Stosur (AUS) d. (1) S Williams (USA) 62 67(2) 86
(4) J Jankovic (SRB) d. Y Shvedova (KAZ) 75 64

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP