5 Haziran 2010 Cumartesi

rg 2010: sizi bir yerden tanıyorum

Avusturyalı Thomas Muster bundan tam 15 yıl önce Roland Garros finalinde Michael Chang'ı, (şu an bile en genç Grand Slam şampiyonu olma titrini elinde bulunduran Chang'i) geçerek Silahşörler Kupası'nı kaldırıken ikinci turda Franszı Cedric Pioline'i yenmişti. Muster bugün Game, Set and Mats'e konuk olurken, o Pioline de Nadal-Melzer müsabakasının galibi ile kortta maç sonu röportajına çıkıyordu.

Rafael Nadal 2006 ve 2007'den sonra yine set bile kaybetmeden finale yükseldi Paris'te. Rakibi Avusturyalı Melzer, çok zorlu rakipleri geride bırakarak kariyerinin ilk yarı finalini görmüştü. Hatta kariyerinin ilk dördüncü turunu, kariyerinin ilk çeyrek finalini. Daha önce üçüncü turdan ötesini göremeyen Avusturyalı önce üçüncü turda David Ferrer'e set vermemiş, ardından çeyrek finalde Djokovic'i iki set geriden gelip mağlup etmişti.

Kendine olan güveni tavan yapan Melzer'in Nadal karşısına korkusuz çıkması lazımdı. Ancak öyle olmadı. İlk sette tutuk ve kararsız bir Jojo vardı. İlk seti rahat bir şekilde kazanan İspanyol raket ikinci setin başında beklemediği bir direnç ile karşılaştı. O direnç de ikinci setin sonlarına doğru kırılınca dört kez RG şampiyonu finalden 1 set uzaklıktaydı artık. Son sete de servis kırarak başlayan ve 2-0 öne geçen Nadal için işler yolunda gidiyordu ki, maç için servis atarken servisini kırdırdı. Herkes Melzer'den bir önceki maçta Djokovic'e yaptığını İspanyol'a da yapmasını bekliyordu.Tie-break'e giden son sette karşılıklı mini-breakler ile ilerleyen son oyunda inisiyatifi ele geçiren Nadal beşinci kez Paris'te finale yükseldi.

Ve ne harikadır ki 2010 Roland Garros müthiş hikayesi ile hatırlanacak. Çünkü Nadal'ın finaldeki rakibi Söderling. İsveçli raket geçen yıl sakat Nadal'ı üç sette dört sette mağlup ederek ona kariyerinin ilk Fransa Açık mağlubiyetini tattırmıştı. Paris'teki 32. maçında ilk yenilgisini alan Nadal her ne kadar bu, rövanş olmayacak dese de içten içe Söderling'i korttan silmek istediğini hepimiz biliyoruz.

Robin Söderling yarı finalde Tomas Berdych ile eşleştiğinde ben onun için çok kolay bir üç setlik galibiyet olacağını düşünüyordum. Ancak Çek raket çok dirençli çıktı. İlk seti kaybetmesine rağmen o çekiç gibi forehandlerini kullanmaya başlayınca sonraki iki seti kazandı.Fakat Söderling geçen seneki başarısını tekrarlamak ve ileri götürmek istiyordu. Maç, daha çok isteyenin oldu. İsveçli geçen yıl da burada yarı finalde Fernando Gonzalez ile oynamış, iki set öne geçtiği karşılaşmada sonraki iki seti rakibine hediye ederek müsabakayı zora sokmuştu ancak yine karşılaşmayı bırakmamıştı. Yine bir beş setlik maç sonucu finalde İsveçli.

Federer-Nadal finalinden çok bu finali istiyordum ben ama Söderling turnuva öncesi berbat toprak karnesi yüzünden onun çok erken eleneceğini düşünüyordum. Burada daha farklı bir tenis ortaya koyuyor. Nadal'da ise çok daha genel olarak yanıldım. Ben asla RG 09 öncesi haline dönemeyecek diyordum. Bugün izlediğim Nadal kortta kelebek gibi uçuyor. Ayak hareketleri muazzam.

Final güzel olacak.

Bu arada doğum gününü kutlayamadım blogda Nadal'ın. 3 haziranda kocaman adam oldu artık Rafa. Ra fa ra sol İs ma il! Feliz komple annos. Yani buralar komple dutluktu...

2 yorum:

barlas 5 Haziran 2010 09:27  

melzer bu turnuvada benimki dahil cok kalp kazandi. kimseden korkusu yokmus gibi oynayarak geldi finale kadar ama dun isin aslinin tam olarak oyle olmadigini gorduk. keske yine tum silahlari elinde olse, hic olmazsa o tiebreaker'i alip nadal'i soyle 1 saat filan daha kortta tutsaydi. orada durup aceydi gollerini gitme dieydi

justennisfan 5 Haziran 2010 12:33  

geçen sene RG da Nadal 1 set aldı

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP