4 Haziran 2010 Cuma

rg 2010: kime göre, neye göre?

Dementieva’nın maçtan çekilmesinin ardından kariyerinde ilk kez Grand Slam finali gören 29 yaşındaki Francesca Schiavone’ye neden bu kadar geç bir patlama yaptığı sorulduğunda, İtalyan’ın verdiği cevaptı bu: “Kime göre, neye göre?”

Schiavone dördüncü tura gelip Caroline ile eşleştiğinde final göreceğini biliyordum. Danimarkalı kendisi için çok yumuşaktı. Dementieva ise sakat. Çirkin Kraliçe kariyerinde ilk defa bir Grand Slam’de final görmeyi başarırken yarı finaldeki Asil Prenses Dementieva sakatlığı nedeni ile göz yaşları döküyordu.

Karşılıklı servis kırmalar ve servis oyunlarına tutunmalar ile 6-6’ya gelen ilk seti tie-break belirledi. Dementieva 2-0 öne geçse de arka arkaya 6 puan alan Schiavone tie-break’i kazanarak büyük avantajı eline geçirdi. Set arasından sonra havlusunu alıp korta dönmeye hazırlanan İtalyan raket Rus tenisçi ile burun buruna geldi. “Bir de baktım Elena çok yakınımda duruyor” dedi maçtan sonra Francesca. Belli bir süre de ne olduğunu anlyamamış. Dementieva ile el sıkışırken finale yükseldiğini idrak edebilmiş. Olur öyle tabi, heyecan. Yazık. Yine eğilip, gurbetten memleketine gelmiş gurbetçi edası ile toprağı öptü İtalyan.

Dementieva ise yine en sevdiği turnuvadan hüzünlü ayrıldı. Baldırında yırtık tespit edilen Rus raket Wimbledon’ı bile kaçırabilir şimdi. Eastbourne’den çekildi. Sakatlığı ikinci tur maçında oluşmuş Rus raketin. “Yürümekte bilr zorlanıyorum” diyor. Üzülerek söylüyorum ki Grand Slam kazanamadan tenisi bırakacak Dementieva.

Bu maç ilk sette bitiverince henüz hazırlık aşamasında olan Stosur ve Jankovic apar topar maça çıkmak için hareketlendiler. Bazı insanları bir işe acele başlatırsanız sonuçları kötü olabilir. Bundan iki taraf da etkilenebilirdi ama daha çok zarar gören Jankovic oldu.

Sırp raket uyuyordu maçın başında resmen. Bir türlü ısınamadı oyuna. Stosur da her zamanki gibi agresif, rallileri, oyunu domine eden bir şekilde müsabakaya başlayınca, JJ ezildi rakibinin karşısında. İlk sette sıfır winner üretebilen Jankovic’in ilk servisten puan çıkartma oranı felaketti. Stosur ise tam tersine çoğu silahını kullanmadan servisi ile bitirdi ilk seti. İkinci setin başında toparlanır gibi yapan Sırp raket servis kırarak 2-0 öne geçse de Stosur’un cevabı gecikmedi. Üst üste altı oyun kazanan Avustralyalı Samantha Stosur sadece 1 saatte rakibini turnuva dışına iterek 30 yıl aradan sonra final gören ilk Avustralyalı kadın raket oldu.

İki tenisçi de ilk Grand Slam finallerinde. İtalyan raket Schiavone ilk WTA Tur turnuvası finaline 2000 yılında çıkmıştı. Bu dahil ilk sekiz finalinden şampiyonluk çıkartamayan 29 yaşındaki raket, 2007’de Bad Gastein’de, dokuzuncu finalinde şampiyonluk sevincini tadabilmişti. Samantha Stosur ise beş kez şampiyonluğun kıyısından döndükten sonra altıncısında geçen sene Osaka şampiyon olmuştu. Kimi yenerek? Schiavone’yi. Peki geçen yıl Roland Garros’ta Stosur’un yarı final yolunda ilk elediği isim kimdi? Schiavone. Hmmm...

(7) S Stosur (AUS) d. (4) J Jankovic (SRB) 61 62
(17) F Schiavone (ITA) d. (5) E Dementieva (RUS) 76(3) ret.

3 yorum:

Spooky 4 Haziran 2010 05:38  

Yayında Jankovic sakin, sessiz dediniz ama daha çok çaresiz gibiydi. Sanırım 2. sette servis kırma şansı elindeydi ama kaybetti. Başını ellerinin arasına aldı boş boş baktı etrafa. İlk setin ortasında koçuna bakmaya başladı ama oradan da bir şey çıkaramadı herhalde. Şaşırttı beni.

Aslında Stosur'un backhand'ini biraz da Jankovic parlattı. Serena backhand'miş, forehand'miş pek umursamadığı için Stosur'un forehand'ine gitmişti. Stosur da cezayı kesti. Henin ise ısrarla backhand'ine gidip Stosur'un gerekirse bir tarafı boşaltıp forehand'ine geçmesini umarak pozisyon kuruyordu. Jankovic de böyle düşündü sanırım fakat Williams maçında 4-5 winner kazandıran backhand bir anda coştu. Forehand'i de lazım olduğu an kullandı zaten.

Head-to-head'de Stosur önde ama Schiavone kolay rakip değil. Hem Stosur'un Rafter slice backhand'i başına iş açabilir Schiavone'nin nereye, nasıl vuracağı pek belli olmuyor.

Bu arada Jankovic Serena'nın karşılayamadığı servisleri biraz daha iyi karşıladı özellikle 2. servisleri fakat Stosur da çeşit bol.

Ayrıca radyoda şampiyon Jankovic olur dedin mi demedin mi? Bunu da yaz :)

Spooky 4 Haziran 2010 11:12  

http://img532.imageshack.us/img532/5478/110159906.jpg

Şu da turnuvada kordaj için ayrılan alan.

Spooky 4 Haziran 2010 11:50  

Bir de Stosur'un ilk tekler finali çiftlerde 8 Grand Slam finali var.

Teklere bakarsak Stosur 28 defa Grand Slam'lere katılmış. 20 defa 2. turun ilerisine geçememiş.

Dementieva da bir Grand Slam yarı finalinde sakatlık sebebiyle çekilen ikinci kadınmış. Birincisi 2006'de Clijsters.

Hep Twitter'dan çalıyorum bu bilgiler ama beyin bedava. Bak, at beyine, KPSS de sorarlar.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP