28 Ocak 2010 Perşembe

tarihte bir ilk: juju - serena finali


Çeyrek finalde 2 Rus, 2 Amerikalı, 2 Çinli, 1 Belçikalı ve 1 Belaruslu vardı. Yarı finalde ikililerden sadece Çinliler beraber çıkabilmişlerdi ancak onlar da yarıda elenerek final göremediler.

Justine Henin bugün 51 dakikada işini bitirdi, duşunu aldı ve dinlemeye, eğlenmeye başladı bile. Jie Zheng'i 6-1/6-0 ile yendi baştan sona kortta sadece o vardı. İlk servisin oyuna girme oranlarına baktığımızda Zheng'in yüzde 81 ile iyi bir yüzde yakaladığını görüyoruz. Ancak bunun nedeni çok iyi servis kullanması değil. Servislerinin yavaş olması. Ortalama ilk servis hızları arasında 34 km/h lik bir fark var. Zaten Zheng'in ilk servisten puan çıkartma oranı sadece yüzde 35. Çok pasif oynadı Çinli ve neticesinde bir hezimet yaşadı. Gününde olmadığı kesin.





Serena ise haftaya ilk 10'da göreceğimiz ilk Çinli olacak olan Na Li karşısında zorlandı. İki tie-break sonucunda karşılaşmayı kazanmayı başardı. Mental yönden kuvvetli olmanın önemini iki maçtır gösteriyor Serena. Juju'nun kaldığından iki kat daha fazla kaldı kortta haliyle daha da yoruldu. Final maçına yansıyacağını sanmıyorum.




Daha önce Avustralya Açık'ta hiç karşılaşmayan bu ikili arasında oynanan 15 maçta Serena'nın 8-7 üstünlüğü bulunuyor. Aralarındaki son maçı (2008 Miami) Williams kazansa da -ki o maç basın toplantısında sorulduğunda Juju "Hatırlatmayın o maçı" dedi gülerek- son 4 maçtaki tek galibiyeti bu Amerikalı'nın. Özellikle 2007 yılı bu ikili açısından garip bir yıl olmuştu. Sırasıyla RG, Wimbledon ve Amerika Açık çeyrek finallerinde karşılaşmışlar ve kazanan hep Juju olmuştu. O zamanlar bir de Serena bu kadar iyi değildi, sıralamada 8. basamak civarında geziniyordu. Bu sefer finaldeler ve Juju iki senedir tenis oynamıyor, Serena ise 2 senedir turu domine ediyor. Kimin kazanacağını kestirmek çok güç olsa da benim gönlüm tabii ki Juju'dan yana. Kim'in yaptığını yapmasını ondan daha da iyi olduğunu göstermesini istiyorum. Ha kazanamasa da bu Kim'den kötü bir tenisçi olduğu anlamına gelmeyecek tabii.



"Rüyandan da öte bir şey" bu diyor Juju, "Serena'ya karşı oynayacak olmaktan çok mutluyum zira bir Grand Slam daha kazanacaksam bunu dünyadaki en iyi oyuncuyu yenerek başarmalıyım."

(Foto: Reuters / Getty / AP)

2 yorum:

Unknown 28 Ocak 2010 14:20  

Na Li'yi destekliyordum ben.Ne kadar güçlü bir oyuncu olduğunu gösterdi bence Na Li.İlk 10'u uzun zamandır hak ettiğini düşünüyorum.Mats Wilander,Serena için turdaki en iyi servise sahip oyuncu dedi..Ben de katılıyorum,Juju'nun servislerine bakacak olursak; bir tehlike bu Juju için.Juju yine o muhteşem tenis zekasını konuşturursa bence kazanır.Juju 3 sette alır diyorum ben.

leyla 29 Ocak 2010 20:41  

Hm,number one'lar yine finalde.Simdi Grand Slam'i Justin kazanirsa kim oluyor gerçek bir numara,Serena?Neyse,iyi oynadi ama kiz,hakkini vermek lazim.
Umarim guzel final maçlari izleriz,Endi ve Justin kazanirsa daha sevinirim.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP