26 Ocak 2010 Salı

Kısaların Zaferi Bölüm I - Efsanenin Dönüşü


 Juju da tıpkı Kim gibi döndüğünü belli etti. Ben ikinci turda Dementieva'ya elenmesini beklerken üst düzey bir tenis ile geçmeyi başardı rakibini. Yıllardır o tempoda maç yapmamasına rağmen sonraki üç maçını da kazanmayı bildi. Petrova'nın da hakkını vermek lazım. Clijsters ve Kuznetsova'yı arka arkaya elemek için yetenekten önce fevkaladenin fevkinde bi mental kuvvet gerekli.



İlk sette Petrova'nın bir oyunda yaptığı üç çift hata 4-2 geriye düşmesine neden olduysa da Rus raket o zihinsel gücünü iyi kullandı ve sette durumu dengelemeyi başardı. Tie-break'e giden seti Juju 7-3 ile kazandı. İkinci sette Petrova daha toparlanmış gözüktü. Agresifleşen oyunu ve servislerde ritmi bulması ile yakaladığı 3-0'lık üstünlükten sonra dört oyun arka arkaya kaybetti. 6-5'e kadar servislerine tututan oyunculardan çözülen Petrova oldu ve son oyunu kaybederek maçı da Henin'e verdi.


Petrova'nın ilk servislerindne puan çıkartma oranı normal değerlerinde. Yüzde 70lerde. Clijsters'ı yendiğinde yüzde 82'ydi. Bu sefer illk servislerin oyuna girme oranında sorun vardı ki ikinci servislerinden puan çıkarma oranı da yüzde 30larda kalınca mağlubiyet kaçınılmaz oldu. Üzerine bir de Juju'nun basit hata sayılarını düşük tutması eklenince 7-6/7-5'lk skorun bu maç için yakın bir skor olduğunu söyleyebilirim. Daha farklı bitebilirdi. Juju'nun da yüzde 45 ile ilk servislerinin oyuna girmesi bunu engelledi.

Juju maçtan sonra, "En iyi tenisini oynamadığını bildiğin halde eğer zor anlarda benim yaptığım gibi iyi tenis oynayabiliryorsanız bence bu anahtar noktadır mental olarak" diyor.

Bu maç, "Kısaların Zaferi Bölüm I - Efsanenin Dönüşü" adlı eserdi.



(Foto: Reuters)

3 yorum:

Unknown 26 Ocak 2010 13:54  

Justine'imiz WTA'yla dalga geciyor.

Unknown 26 Ocak 2010 14:42  

kuzzy'den geçti mi artık ne? :)
Maçın özetini izledim,Juju güzel oynamış ama..Servislerde hala problem var!! :))

Spooky 26 Ocak 2010 17:23  

henin eski juju gibi oynamıyor mu? seviye olarak değil stil ve taktik anlamında. nerede yeni, agresif henin? ben mi izlediğimi anlamıyorum?

eleştiri olarak söylemiyorum bunu. brisbane sonrası bu oyuna hemen geçemeyeceğini söylemiştim zaten. clijsters karşısında da eskiye dönmüştü.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP