26 Ocak 2010 Salı

gelecek ne çabuk geldi öyle


Günün ilk erkekler çeyrek final maçında Andy Roddick ile Marin Cilic oynadılar. Ben bu maçın beş sete gideceğini tahmin etmiyordum. Maksimum 4 sette ya da 3 sette Cilic'in işi bitireceği yönündeydi görüşüm. İlk iki seti Cilic harika bir oyunla alınca tahminim tutacağı için seviniyorken, Roddick inanılmaz bir şekilde oyun seviyesini yükseltti. Cilic de fazla vites arttırmadı sanırım dördüncü setteki insanüstü oyununu görünce Roddick'in. Nasıl olsa iki set üst üste bu şekilde oynamaz demiş olabilir. Öyle de oldu. Son sette 4-1 öne geçen Hırvat raket buradan vermedi müsabakayı.




Turnuva öncesi değerlendirmemde birkaç seneye final görecek bir oyuncu demiştim Cilic için. Şimdi sadece bir maç uzaklıkta finalden. Yaş olarak erken değil patlaması ama geçen seneki tenisine bakınca daha zamanı var diyordum. Geleceğin yıldızlarından diyordum. Gelecek çabuk geldi. İlk kez yarı final görerek güzel bir ilerleme kaydettiğini gösterdi Cilic. Şimdi neden final olmasın? Avustralya Açık her sene sürprizlerle uğurlar bizi zaten.

Cilic beş setleri sever. Avustralya Açık resmi sitesi "Dayanıklılık adamı" diye başlık atmış bunu kabul edercesine. Turnuvadaki üçüncü beş setlik maçı. Andy Roddick onun soğukkanlılığını övdü maçtan sonra. Cilic ise bunun fiziksel yeterliliğin yanında hiçbir şey olduğunu, önemli olanın o olduğunu söyledi.

Roddick'in omzundaki rahatsızlık kaybetmesinde etkili olmuş olabilir. Zira servis attığı omzu ve Roddick'in en etkili silahı servisleri.


(Foto: AP / Reuters / Getty)

1 yorum:

Spooky 26 Ocak 2010 23:36  

Bence Murray'e de Cilic'e de aynı haksızlığı yapıyoruz. Nadal, Djokovic belki biraz da Federer sahneye daha erken çıkmış olabilir ama her oyuncunun fiziksel gelişimi ve oyun stilinin gerektirdiği fiziksel seviye aynı olmuyor. Çırpı gibi Murray, Nadal maçı 5 sete gitseydi de fizik olarak ayakta kalacak görüntüsü verdi. Nadal erken parladı ama dizleri 40 yaşındaki adamın dizlerine denk deniyor. Cilic de fiziken güçlüydü belki ama kıvama şimdi gelmiş diyebiliriz :)

Bu arada ben Roddick'in beş set sonunda kazanacağını düşünüyordum. Maçın özetine bakabildim. Sen de sonradan oyununu yükselttiğini söylemişsin. Gonzalez karşısında da Gonzalez'in parladığı ve "uzay tenisi" (Rıdvan Dilmen mode on) oynadığı dakikaları atlatıp dengeyi bulduktan sonra daha iyi oynamaya başladı. Biraz geç oldu ama o da maçlardan eskisi gibi çabuk kopmuyor.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP