26 Ocak 2010 Salı

Kısaların Zaferi Bölüm II - Doğudan Gelen Prenses



Jie Zheng kariyerinde ikinci kez yarı final görmeyi başardı. Wimbledon 2008'de yine böyle harika bir seri ile gelmişti yarı finale ve Serena'ya yenilmişti. Wildcard olarak yarı final gören ilk kadın tenisçi olmuştu. Uzakdoğu prensesi, çiftlerde de Grand Slam kazanmıştı daha önce. Turnuvanın sürprizlerinden (sürpriz olmasının nedeni yeteneksiz olup da buraya gelmesi değil, yıllardır bizi yeteğini kullanmayacağına ikna etmiş olmasıydı) Maria Kirilenko'yu yendi çeyrek finalde. Kirilenko da çok yardımcı olmuş. 6-1/6-3 biten maçın istatistikleri bunu söylüyor. Rakibinin 2,5 katı basit hata (9/22) yaptı Makiri. File önüne az ama öz gelen Zheng 8'de 8 puan çıkartırken 4/6 servis kırma oranıyla oynadı. Maria'da bu oran beşte sıfır.



Zaten sol baldırı sargılarla bezeli olan Rus raket bir de ilk set sonunda aldığı sağlık molasında kalçasındaki sorunları gidermeye çalıştı. Bu da maçı kaybetmesinde etkili olmuş olabilir. 1.64'lük Zheng yine pek uzun sayılmayacak olan 1.73lük Makiri'yi yenerek "Kısaların Zaferi Bölüm II - Doğudan Gelen Prenses" adlı eseri bizlere sundu. Rakibi ise Bölüm I'in efsanesi Juju olacak.


 
Maçtan sonra Zheng, "Favori oyuncum Graf'tır. Justine Henin ise üçüncü en sevdiğim oyuncu. Mental kuvvetini seviyorum, onu izlemekten sezvk alıyorum. Benim için zor bir rakip olacak ama bu hoşuma gidiyor. Sanırım tarzlarımız aynı" dedi. İki numarası kim diye sorulduğunda cevabı Federer oldu. Meeeh!

(Foto: Reuters, Getty)

3 yorum:

Unknown 26 Ocak 2010 14:41  

Jie Zheng 1 ve 2'de benim tam tersimmiş :)))
Juju için kolay bir rakip bence.Juju rahatça finale çıkar.Bana Serena-Justine finali olacakmış gibi geliyor.

Spooky 26 Ocak 2010 15:11  

çin halk cumhuriyeti'nin ulusal sisteminden çıkmak yaradı sanki. na li'de de gelişme var

mgunel 26 Ocak 2010 18:51  

Nadalın sakatlığı ile ilgili bilgi vamı acaba durum nedir...Eski sakatlığımı yoksa anlıkmı...

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP