6 Kasım 2009 Cuma

wickmayer çekildi

Group A:
(1) M Bartoli (FRA) d. S Peer (ISR) 63 62
Group B:
MJ Martínez Sánchez (ESP) d. (2) S Stosur (AUS) 76(4) 75
Group C:
V Dushevina (RUS) d. A Medina Garrigues (ESP) 26 61 75
Group D:
(4/WC) S Lisicki (GER) d. M Czink (HUN) 62 67(1) 64

yanina wickmayer vakası ile başlayalım..

WADA'nın whereabouts adı altında kuralı var.. 2009 ocak ayından önce sporcular üç ay öncesinden habersiz doping testi için belirli bir zaman ve yer belirtmek zorundaydılar.. haftanın beş günü ve sadece belirledikleri 1 saatlik zaman diliminin yalnızca belirli bir bölümünde orada bulunmaları gerekiyordu..

fakat 2009'da WADA bu kuralı genişletti ve haftanın 7 günü, belitilen 1 saat boyunca sporcuların orada bulunması kuralını koydu..

kural hakkında daha detaylı bilgi burada..

işte wickmayer bu kuralı 3 kez ihlal ettiği gerekçesi ile belçika doping mahkemesi tarafından 1 yıl spordan men cezası aldı.. temyize gidebilir wickmayer..

bu kural değiştirildiğinde sporcuların uyum sağlayamayacakları ve bazı sporcuların ceza alması ile sonuçlacağı öngörülmüştü.. andy murray "bu kuralla normal bir hayat yaşamak neredeyse imkansız hale geldi." demişti..

bu sabah bali'deki sezon sonu şampiyonası'ndan da çekildiğini açıkladı belçikalı wickmayer.. onun yerine vera dushevina oynadı ve maçını kazandı ama bu bir şeyi değiştirmedi.. 39 yaşındaki wild card kimiko date-krumm grubun lideri olarak yarı finale çıktı..

yarı finalistler:

marion bartoli
mj martinez sanchez
kimiko date-krumm
aravane rezai

ayrıca wickmayer'e verilen bu ceza benim tahmin oranımın yüzde 50'yi geçmemesi için bir komplodur.. turnuva öncesi yarı finalist tahminlerim baroli, martinez sanchez, wickmayer ve lisicki şeklindeydi.. wickmayer çok rahat çıkacaktı gruptan.. peeh..


yarı final eşleşmeleri ve program:

Centre Court (from 14.30hrs) 08:30 tsi
1. Marion Bartoli vs. Kimiko Date Krumm
2. Aravane Rezai vs. María José Martínez Sánchez

1 yorum:

Spooky 6 Kasım 2009 18:05  

kabaca süreyya ayhan durumuna benziyor bu.

wickmayer'ı da suçsuz kabul edemeyiz.. eğer bu düzeyde spor yapıyorsan buna alışacaksın, kurala uyacaksın. gerçi bu kural insan haklarına aykırı falan diye itiraz edenler de oldu.

yalnız "dopingsiz sporcu yok, yakalanmayan sporcu var" diye bir algı da var... kısmen doğru da olabilir. dopingi vücuttan silen maddeyi silen maddeyi silen madde (zinciri uzattım.. evet) bile bulunsa ceza alabiliyor sporcular.

doping teknolojisinin de doping testlerinden bir adım önde olduğunu söylüyor herkes.. e bu durumda günler, saatler önemli.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP