2 Kasım 2009 Pazartesi

44. haftanın turnuvaları ve londra senaryoları

bildiğiniz üzere wta'deki normal sezon turnuvaları bitti.. sezon sonu turnuvası da bitti ancak kalan tek bir şey var fed cup dışında o da bu sene ilk kez düzenlenecek olan bali'deki ikincil (ezik) sezon sonu turnuvası.. ezik dedim ama bence doha'dakinden daha zevkli maçlar izleyeceğiz.. henüz gruplar belli olmadığından ondan söz etmiyorum şimdilik.. gruplar ya bu akşam ya da yarın belli olur.. çarşamba maçlar başlıyor zira..

atp tour'da sezon sonu turnuvasından önceki son 2 turnuva içeren haftadayız artık.. bir haftayı turnuvasız geçireceğiz..

2 tane 500'lük turnuva var bu hafta.. biri valencia'da diğeri ise basel'de..

basel ile başlayalım.. basel'de son şampiyon federer bu sene amerika açık'ta finalde kaybettikten sonra ilk kez bir turnuvaya katılıyor.. daha önce şangay ve tokyo'dan çekilmişti hatırlayacağınız üzere.. son 3 yılın şampiyonu federer'i tahtından indirmek için gelen isimlerden bazıları ise novak djokovic, fernando verdasco, marin cilic ve philipp kohlschreiber..

basel ana tablo

valencia'daki turnuvada ise ispanyol abiler "ooo sezon biterken evimizde turnuva avrmış e bari kaçırmayalım" demişler olsa gerek ki ana tablodaki 32 isimden 13'ü ispanyol ve öyle bir dizilmişler ki ana tabloya, 1 çeyrek finalist ispanyol garanti ve tabloya sarı-kırmızı renkler hakim..

ilk 10 içerisinden 3 isim var.. andy murray başı çekiyor.. davydenko ve verdasco da diğer ilk 10 oyuncuları.. tsonga, simon ve monfils de lyon da bir hırvata kaptırdıkları şampiyonluğu yaban ellerde arayan üst sıralardaki isimlerden..

valencia ana tablo

bu iki turnuva da çok önemli.. neden? çünkü hala sezon sonu turnuvasına gidecek olan son 2 isim belli değil.. 2 kasım itibariyle;

7. davyndeko 3450
8. verdasco 3030
9. söderling 2830
10. gonzalez 2780
11. tsonga 2640
12. cilic 2205
13. simon 2105

diye giden bir liste var.. bu isimlerden bu hafta oynamayan tek tenisçi robin söderling.. bildiğiniz gibi dirseğinden sakat ve haftaya oynanacak sezonun son turnuvası olan paris masters'a (1000 puan) hazır olmaya çalışıyor..

atp kurallarına göre tenisçiler 500lük turnuvalardan aldıkalrı en yüksek 4 puanı hanelerine yazdırabiliyorlar..

davydenko'nun 4 hanesi de dolu.. en düşük puanı 90.. yani bu turnuvada 90'dan fazla puan alırsa "aldığı puan-90" şimdiki puanına eklenecek.. bu turnuvayı kazanırsa 410 puan eklenecek ve zaten söderling'in 620 puan önünde olduğu için bir sonraki hafta paris'te mücadele etmese bile londra'da göreceğiz rus'u..

bu hafta için tek garantileyebilecek olan isim davydenko.. sekizinci sıradaki verdasco'nun dördüncü 500lük hanesi boş.. yani bu turnuvada kaç puan alırsa o kadar puan eklenecek hanesine..

2 yorum:

Russell 2 Kasım 2009 18:35  

cilic ve simon olmaz, ııh.. davydenko buradan bırakmaz.. söderling'in sakatlık sebebiyle paris'e katılsa da yeterli puanı toplayabileceğini sanmıyorum.. verdasco çok avantajlı ama tsonga veya gonzalez'den biri - özellikle tsonga - 8. spotu kaparsa sürpriz olmaz..

Ezgi 2 Kasım 2009 21:11  

Tsonga sakat geçirdiği sezonlara nispet yaparcasına her turnuvada oynadı bu sezon; özellikle de son zamanlarda. Çoğunda çiftlerde de mücadele ediyor, bir arıza çıkmasından korkuyorum yine.

Londra biletini kaparsa çok sevinirim. O olmadı Verdasco gitsin, sırf Avustralya performansıyla bile haketti aslında.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP