5 Kasım 2009 Perşembe

fed cup finali

hopman cup'ı yazarken fark ettim ki ben fed cup finali hakkında bir şey yazmadım.. hemen günün aydınlanmaya başladığı şu saatlerde bir iki şey yazayım..

cumartesi günü başlıyor fed cup ve abd ile italya arasında oynanacak bildiğiniz gibi.. italya'da, çizmenin ucunda, reggio calabria'da, circolo del tennis kortlarında, toprak zeminde oynanacak maçlar..


italya takımı flavia pennetta, francesca schiavone, sara errani ve roberta vinci'den müteşekkilken, abd'de melanie oudin, alexa glatch, liezel huber ve vania king bulunmakta.. serena williams 2 hafta önce katılacağını açıklayıp hatta doha'dan önce yaptığı basın toplantısında yürüyecek durumda olulrsam kesinlikle ülkemi destekleyeceğim deyip, doha'da kazandığı şampiyonluktan sonra bi anda yürüyemeyecek duruma geldiği için yerini melanie oudin'e bıraktı.. serena williams olsaydı abd için kupayı kaldırma şansı olacaktı.. ama şu koşullar altında çok zor gözüküyor..

daha önce 9 kez karşılaşan iki ülke arasındaki eşleşmede italya'nın hiç galibiyeti yok.. 31 karşılaşmanın 28'ini amerikalılar kazandı.. en son 2003 yılında çeyrek final eşleşmesinde abd 5 maçı da kazanmıştı..

fakat bu sefer işler değişik.. italya hem kendi evinde oynuyor hem de gerek sıralama gerekse form durumlarına bakıldığında birleşik devletler'den daha iyi bir konumdalar.. ayrıca italya'nın son 4 yılına bakıldığında bu üçüncü finalleri.. 2006'da ilk fed cup şampiyonluğuna ulaşan italyanlar 2007'de final oynamışlar ve son iki yılın şampiyonu rusya'ya mağlup olmuşlardı.. italya bu sene rusya'yı yarı finalde 4-1 ile geçti.. amerika ise son şampiyonluğunu 2000'de elde etti ve 2003'ten beri final göremiyorlardı..

ayrıca italya çeyrek finallerden beri aynı kadro ile yani bu kadro ile oynuyor.. çeyrek finalde fransa'yı 5-0 ile dağıtırken de, yarı finalde rusya'yı 4-1 yenerken de bu dörtlü vardı.. abd'de ise sabit kalan tek isim liezel huber.. çeyrek finalde melanie oudin, yarı finalde de alexa glatch vardı..

neticede söyleyeceğim, italya, amerika birleşik devletleri karşısında ilk galibiyetine çok yakın..

0 yorum:

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP