2 Kasım 2009 Pazartesi

şampiyonluk yine küçüğün


serena williams kariyeri boyunca kardeşi ile 9 kez finallerde karşılaşmış ve bunlardan altısını kazanmıştı.. bugün sezon sonu turnuvası finalinde yedinci kez galip gelen taraf oldu küçük kardeş.. ablasını bu sene wimbledon finalinde yenerek 2008 finalinin rövanşını almıştı.. aralarındaki maçlarda da bu haftaki 2 serena galibiyeti ile 13-10 serena üstünlüğü oluştu..

ilk sette 2 kez servis kırarak ve tüm set boyunca kendi servis oyununda sadece 7 puan vererek sonuca gitmiş serena.. mişli geçmiş çünkü izleyemedim.. 6-2/7-6 ile en birinci olmuş..

bu galibiyetle ayrıca turnuvayı yenilgisiz şampiyon olarak kapattığı için 1,55 milyon dolar kazandı ve bu yılki toplam para ödülü 6,19 milyon dolara ulaştı.. bu bir rekor.. daha önceki rekor 2007 yılında juju'ya aitti 5,43 milyon dölar ile..

serena böylece avustralya açık ve wimbledon grand slam şampiyonluklarından sonra sezon sonu turnuvasını da kazandı ve yıl sonunu 1 numarada bitirdi..

çiftlerde kazananlar ise ispanyollar oldu.. nuria llagstera vives/jose maria martinez sanchez ikilisi cara black/liezel huber çiftini 7-6/5-7/10-7 ile geçerek şampiyonluğa ulaştılar..


gözler artık bali'de.. lisicki favorim..

3 yorum:

aliye 2 Kasım 2009 08:26  

yaşı küçük, tenisi büyük :)

Russell 2 Kasım 2009 18:39  

2 grand slam + masters.. top 10'da wozniacki, azarenka, radwanska falan varken güzel yağmaladı serena.. iyi de etti.. seneye havasını alacak ne de olsa.. :)

Unknown 3 Kasım 2009 17:11  

aslında aldığı bazı puanlar güzeldi.
bence henin ve serena arasında seneye büyük çekişme olacak.ne kadar williamsları sevsemde (aslında venus'u ama olsun) heninin üstün çıkmasını diliyorum.

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP