6 Ekim 2009 Salı

çin açık/tokyo açık: seribaşı virüsü

tarihte uzakdoğu'dan birçok salgın hastalığın dünya'ya yayıldığını gördük.. en yakın örneği ise sars.. şimdilerde tenis dünyası yeni bir salgın hastalık ile uğraşıyor: seribaşı virüsü.. önlenemez bir salgın halini almaya başladı.. ilk olarak birkaç kadın tenisçide görülen bu anomali uzakdoğu turu öncesi sadece belirli isimlerde etkiliydi.. örneğin safina ve ivanovic.. arasıra da dementieva ve jankovic'te görüldüğü de oluyordu.. fakat uzakdoğu turu başladı başlayalı kadın seribaşılar yerlerde sürünüyor.. ilk 10'daki tenisçilerden etkilenmeyen bir serena williams var.. o da amerika serileri'nde takılmıştı bu yaz..

işin kötüsü virüs atp'ye sıçradı:

amerika açık şampiyonumuz ve dünya sıralamasının 5 numarası juan martin del potro tokyo'da çıktığı ilk maçta dünya 189 numarası fransız raket edouard roger vasselin'e mağlup oldu.. amerika açık finalinden sonraki ilk maçında yenildi ama yenilgi için jet-lag, yorgunluk falan bahanem olamaz demiş.. herkes yenilebilir, kötü oynayabilir demiş..

bir başka yenilen isim de sıralamada jmdp'nun hemen altında bulunan andy roddick.. elemelerden gelen polonyalı lukasz kubot'a 6-2/6-4 yenildi.. dün marsel'i aynı skorla yenen monfils için "monfils crushes qualifier.." şeklinde başlık atan yahoo'dan aynı başlığı "qualifier crushes roddick.." şeklinde göremedim bugün..

rafa nadal az kalsın baghdatis'in kurbanı olacaktı.. marcos nadal'dan daha fazla koştu bugün.. her topa yetişmeye çalıştı.. ikinci sette iki kez servis kırmayı başardı ama son sette 4-4 iken nadal oyununu bir anda yükseltince "cevab veremedi" rum raket..

kadınlarda seribaşının elenmediği gün olmaz.. geçen hafta final gören jankovic bugün peng shuai'ye elendi.. ikinci sette maç için servis kullanıyordu ve başarılı olamadı jankovic..

ve serena williams.. makarova'yı yenerek yeniden 1 numara olmak için üzerine düşeni yaptı.. 12 ekim'de 1 numarada göreceğiz onu.. 20 nisan 2009'da koltuğu devrettiği safina'dan tekrar alacak..

maria şarapova nefis mücadele etmiş bugün.. ben izleyemedim ama nuage'ın anlattığına, yazdığına ve twitter mesajlarına göre şarapova harikalar yaratmış.. üçüncü sete giden maçta, 5-2 geriden gelip seti ve maçı çevirmiş.. (ki bu bana geçen hafta 5-2'den verdiğim seti hatırlattı, azarenka'nın neler hissetiğini biliyorum şu an)

ama üzülmüyorum kendisi için zira azarenka şarapova'nın ritmini bozmak için tıbbi yardım molası almış birkaç kez.. fair-play ruhuna uyamayacak kadar profesyonelce bir davranış.. çirkefliğin adı bu çünkü.. profesyonellik.. ne yazık ki..

günün sonuçları

kadınlar (beijing)
(2) S Williams (USA) d. E Makarova (RUS) 63 62
(4) E Dementieva (RUS) d. (Q) M Czink (HUN) 64 63
(7) V Zvonareva (RUS) d. F Schiavone (ITA) 63 60
P Shuai (CHN) d. (8) J Jankovic (SRB) 46 75 62
M Sharapova (RUS) d. (9) V Azarenka (BLR) 63 67(5) 75
(10) F Pennetta (ITA) d. (Q) K Bondarenko (UKR) 36 75 63
(12) A Radwanska (POL) d. P Schnyder (SUI) 64 61
(14) M Bartoli (FRA) d. A Kleybanova (RUS) 62 63
MJ Martínez Sánchez (ESP) d. (LL) V King (USA) 64 64

erkekler (beijing)
[1] R Nadal (ESP) d [WC] M Baghdatis (CYP) 64 36 64
[Q] L Kubot (POL) d [3] A Roddick (USA) 62 64
[4] N Davydenko (RUS) d I Kunitsyn (RUS) 61 67(6) 62
[5] F Verdasco (ESP) d [Q] R Ginepri (USA) 67(7) 61 62
[6] R Soderling (SWE) vs J Chardy (FRA) 63 46 62
[7] F Gonzalez (CHI) d D Ferrer (ESP) 75 64
[WC] M Safin (RUS) d J Acasuso (ARG) 64 62
J Blake (USA) d [Q] F Mayer (GER) 63 36 63
I Ljubicic (CRO) d P Mathieu (FRA) 76(8) 46 61
V Troicki (SRB) d [Q] F Fognini (ITA) 76(5) 75

erkekler (tokyo)
[Q] E Roger-Vasselin (FRA) d [1] J del Potro (ARG) 64 64
[3] G Simon (FRA) d [WC] T Suzuki (JPN) 63 64
[5] T Berdych (CZE) d [WC] G Soeda (JPN) 62 64
[8] L Hewitt (AUS) d [WC] T Ito (JPN) 61 75
J Melzer (AUT) d L Mayer (ARG) 76(4) 63
F Santoro (FRA) d. A Golubev (KAZ) 67 76 62
T Bellucci (BRA) vs M Youzhny (RUS)
A Beck (GER) vs R Schuettler (GER)

2 yorum:

Spooky 6 Ekim 2009 19:01  

Serena'nın virüsten etkilenmeme sebebini Pennetta geçenlerde açıklamamış mıydı?

-"It's an animal in comparison to me."

Sezon sonu turnuvası olmasın hele bunlar uzakdoğu'da hiç olmasın diyerek bitireyim bu yorumumu.

Russell 6 Ekim 2009 19:59  

crush'ı falan geçtim, izleyenlere göre baya başa baş maç olmuş. monfils'in ace'leri fark yaratmış sadece, zaten istatistiklere de baktığımızda, iki oyuncunun da birbirinin servisini eşit oranda zorladığını görüyoruz. tek fark, monfils'in servis kırma puanlarının hepsini çevirmesi.

yerim öyle crush'ı.. :)

yasal uyarı (disclaimer diyor yabancı insanlar)

bu blogdaki fotoğrafların yüzde 99.9'u http://sports.yahoo.com adresinden alınmaktadır.. tüm hakları reuters, ap ve getty images'e aittir.. sanırım.. bu blog tarafsız bir tenis blogu değildir.. sevdiğim tenis oyuncularını kayırırım.. ama sevmediklerime hakaret etmem.. siz de etmeyin, çok ayıp.. yorum yazarken öyle tek cümlelik "saldır federer, vur kır nadal" tarzı yorumlarınızı yayınlamayacağımı göz önünde bulundurun.. merak ettiklerinizi ya da içinde cidden yorum bulunan yorumlarınızı göndermekten çekinmeyin.. tenisi sevelim.. boş alanlara kort dikelim.. teşekkürler..

ben olsam firefox 3küsür ve en az 1152x864 çözünürlükte dolanırım buralarda..

GÖRÜŞ VE ÖNERİLER

  © Blogger templates The Professional Template by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP